x

Vikend izdanja Dejana talk show: Granice oftalmologije danas i mame sa puno djece!

Nova sezona “Dejana Talk Show-a“ je tek počelam a već imamo najave sjajnih novih priča. Ove sedmice u SUBOTU, posljednjeg dana ovog mjeseca razgovaramo o zdravlja, a nedjelja je rezervisana za mame sa puno djece, kako to izgleda saznajte pa dva dana.

31.10.2020. GDJE SU GRANICE OFTALMOLOGIJE DANAS?

U ovoj emisiji ćemo se posvetiti vjekovnom problemu vida i kako pomoći ljudima da vide bolje ili da vrate izgubljeni vid. Skoro već deceniju kontinuirano radimo na, izmedju ostalog, i oftalmoloskoj edukaciji Pa ćemo se i danas posvetiti daljem pomjeranju granica ka novim mogućnostima u oftalmologiji.

Pričaćemo o velikom problemu kao što je KERATOKONUS, operacija katarakte, zatim korekcija dioptrije excimer laserom i problemu na zadnjem segmentu oka, ablacija mrežnjače.

Nova sezona DEJANA TALK SHOW-ne propustite pogledati danas od 17:50h

 01.11.2020. SRETNA MAMA-SRETNA DJECA

Već su izašla mnoga istraživanja koja pokazuju da mame s četvero djece imaju manju razinu stresa od mama s manje djece, naravno mame moraju prijeći puno prepreka kako bi došle do te faze u majčinstvu.

Također, istraživanja su pokazala da su mame s troje djece pod većim stresom nego mame s jednim ili dvoje djece, ali nakon što dođu do broja četiri sve postaje jednostavnije. Možda se mame s velikom porodicom nauče bolje nositi sa stresom i pustiti stvari oko sebe. Ili se možda žene koje se lakše bore sa stresom odlučuju na veći broj djece. Ali iznenađujuće je je se čini da je četvrto dijete čarobni broj koji znači manji stres za mamu.

E sada.. šta je sa mamama sa 5,6,7 i više djece? One su upravo naše gošće..

Nova sezona DEJANA TALK SHOW-ne propustite pogledati danas od 17:50 sati.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.