x

subota je pravi praznik fudbala

Vikend koji ne smijete propustit: Derbi do derbija širom planete!

Nakon reprezentativne pauze ljubitelji fudbala će ovog vikenda konačno doći na svoje jer nam se vraća klupski fudbal i to u svom najboljem izdanju. Za vikend nas očekuje nekoliko velikih derbija širom svijeta, a sigurno da je u centru pažnje okršaj Rivera i Boce.

Prethodnih desetak danas smo uživali u utakmicama reprezentacija, no sada se pravi spektakl vraća. Klupski fudbal se lagano zahuktao u gotovo svim ligama, a već ovog vikenda igra se nekoliko velikih derbija. Ipak, sve je u sjeni okršaja finala Cope Libertadores i revanš utakmice između River Platea i Boce Juniors koja se igra u subotu od 21 sat. 

Isti dan se igraju još dva velika derbija u Engleskoj i Španiji. Na teren će prvo istrčati Tottenham i Chelsea koji se sastaju na Wembleyju u londonskom derbiju, a ova utakmice počinje u 18:30 sati. Pored najvećeg derbija na svijetu Rivera i Boce igra se i veliki derbi u Španiji.

Samo 15 minuta prije okršaja na Monumentalu u Madridu počinje još jedan derbi u kojem se sastaju Atletico Madrid i Barcelona. Timovi koji pretenduju na titulu prvaka nam uvijek donesu spektakularne okršaje i ne sumnjamo da će tako biti i ove subote.

U nedjelju se dan završava derbijem u Italiji i to na Olimpicu gdje se sastaju stari rivali Lazio i Milan. Ova utakmica igra se od 18 sati. Vikend rezervišite za fudbal, a posebno mečeve u subotu nikako ne smijete propustiti.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.