x

Vikend u Banjaluci u znaku trčanja: “ Viva Run&More Weekend“ festival

Sve je spremno za četvrto izdanje sportsko-zabavne manifestacije „Run&More Weekend“ festival, koja će svoj prvi dio održati u subotu, 28. avgusta sa startom na Trgu Krajine, potvrdili su danas organizatori na press konferenciji, 24 časa uoči događaja.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković naglasio je da i pored toga što je korona pokušala neke stvari da uspori, ipak nije uspjela i da je on veoma srećan što nas očekuje ovaj događaj, jer je on neko ko trči polumaraton i živi taj način života. Dodao je da prave ljubitelje ovog događaja malo kiše ne može da omete, čak bi trebalo još više da ih motiviše, te je pozvao sve građane grada Banja Luka da izađu i podrže trkače.

Ukupna ideja je da i oni koji ne trče dođu da se provedu, vide i osjete tu energiju, ali i navijaju, jer je trkačima podrška itekako potrebna. Sa druge strane, u toj publici mi vidimo i buduće trkače. Prije sedam- osam godina u parku osim atletičara nije trčao niko, a danas imamo situaciju da svaki dan viđamo naše sugrađane kako se rekreiraju na ovaj način.

Goran Ćorić, direktor „Viva Run&More Weekend“ festivala, na današnjoj press konferenciji naglasio je da nakon prolongiranje trka „Tropic bambini maraton“ i „Infinity Color Fun Run“ za neki sunčaniji i ljepši dan, da bez obzira na kišu i vremenske prilike u subotu trčimo trke 5k Team Run G-Drive, RMC 10k kao i biser našeg festivala m:tel RMC Banjaluka polumaraton. Dodao je da dvije odgođene trke možemo očekivati u narednih petnaest dana, ali i da će javnost biti obavještena uskoro o datumu održavanja ovih trka.

Razloga je mnogo da ovaj vikend provedete na festivalu, a jedan od njih je i nastup najtraženijeg amsterdamskog izvođača Burak Yetera, koji dolazi u organizaciji naših prijatelja iz „Nektar Fresh Wave“ festivala, a koji će kao i ceremonijalna dodjela nagrada i priznanja biti održan u Sportskoj dvorani „Obilićevo“ naveo je Goran.

Gradonačelnik je istakao da će Banja Luka biti dobar domaćin za sve one koji će doći iz cijelog regiona, ali i šire baš zbog ovog događaja, te je zamolio naše divne sugrađane za strpljenje kada je u pitanju zatvaranje ulica našeg grada. Sve je zamolio za strpljenje i pozvao da prate obavještenja o zatvaranju ulica putem sredstava javnog informisanja i na sajtu organizatora www.runandmore.org .

Iza organizacije „Viva Run&More Weekend“ festivala stoje Support marketing centar, Atletski klub Banja Luka i Run&More Community koji ovom prilikom žele da se zahvale svim sponzorima i prijateljima festivala na dugogodišnjoj podršci, kao i onima koji su na bilo koji način dio ovog festivala.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.