x

Zenica

Visoka pobjeda zeničke Fortune protiv Sportinga! (Galerija)

U utakmici 16.kola kantonalne lige Zeničko – dobojskog kantona (ZDK), sezona 2020/2021, danas su u Zenici igrali zeničke ekipe NK Sporting i NK Fortuna. Igralo se na „B“ terenu stadiona na Kamberovića polju po sunčanom vremenu, + 28* C. Zasluženu i visoku pobjedu u ovom meču ostvarila je ekipa Fortuna Zenica. Rezultat: NK Sporting – NK Fortuna 0:6 (0:2); Strijelci za Fortunu su bili: Mahir Jusić (2x) u 46′, 86′ i 87′, Irnis Kubat (2x) u 39′ i 52′, te Anes Agić u 23′. 

Sudije su bili: glavni Armin Čamdžić, pomoćnici A1 Mirza Šabić, A2 Arnes Gadžun, a delegat je bio Amir Japaur (svi iz Zenice); Sastavi ekipa:

NK Sporting: Amel Skomorac, Emin Karić, Adi Hinović, Harun Isaković, Abdulah Jašarević, Muhamed Nukičić, Ismail Smailović, Amer Kačević, Danijel Akrapović, Ismail Hibović, Elvis Žigonja. (Glavni trener Albin Tuzlak, predstavnik kluba Nataša Šmitran);

NK Fortuna: Mustafa Ganibegović, Edvin Tufekčić, Harun Bajramović, Almedin Pjanić, Adnan Alić, Elman Pašalić, Tarik Huzbašić, Kenan Zahirović (cap), Ajdin Hrustić, Anes Agić, Irnis Kubat. (Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Armin Bujak);

Na klupi za rezerve bili su: Alvin Bujak (golman), Nermin Kovač, Ermin Krivić, Adi Hadžić, Adnan Šarić, Zulfo Madeško, Mahir Jusić i svi su dobili priliku da nastupe u drugom poluvremenu, osim Adnana Šarića.

Danas na Kamberovića polju gledali smo solidnu nogometnu predstavu između dvije zeničke ekipe, NK Sporting, kao nominalnog domaćina i favorizovanu ekipu NK Fortuna. Više nego zasluženu pobjedu ostvarili su nogometaši Fortune, koji se nalaze u velikoj formi. Ovo je sedma pobjeda u nizu ekipe Fortune, četiri u prvenstvu i tri u Kupu.

U prvom poluvremenu vidjeli smo dva gola Fortune, a strijelci su bili Anes Agić i Irnis Kubat za vođstvo od 0:2, što je bio i rezultat na kraju prvog poluvremena. Bilježimo nešto oštriju igru i par nedozvoljenih startova nogometaša Sportinga i nervozu na terenu, što se smirilo u drugom poluvremenu. Na početku drugog poluvremena umjesto Anesa Agića u tim Fortune ulazi ponajbolji strijelac Fortune, Mahir Jusić, koji je sa tri gola za jedno poluvrijeme opravdao ovaj epitet. Još jedan gol u drugom poluvremenu, a svoj drugi na utakmici, postigao je Irnis Kubat za konačnih i zasluženih 0:6 za Fortunu.

Danas su u Zavidovićima igrali kadeti i juniori NK Fortuna uokviru 29.kola Omladinske lige BiH „Centar 2“, protiv Krivaje. Kadeti Fortune su poraženi sa 2:1, dok su juniori odigrali neriješeno 2:2. Pretpioniri i pioniri NK Fortuna uokviru 19.kola kvalitetne lige ZDK, grupa „A“, gostovali su u Olovu kod ekipe NK Stupčanica i zabilježili su dvije visoke pobjede. Predpioniri Fortune su pobjedili sa 0:5, a pioniri sa 1:6. Dakle, današnji bilans pet selekcija NK Fortuna su tri pobjede, jedan poraz i jedna neriješena.

Rezultati 16.kola kantonalne lige ZDK: Čelik – Napredak 4:1; Sporting – Fortuna 0:6; Proleter – Nemila 2:2; Vareš – „Žepče 1919“ 2:2; Novi Šeher – Borac Tetovo 1:2;

Nogometaši zeničkog Čelika danas su u okviru 16. kola Kantonalne lige ZDK na Bilinom polju dočekali Napredak iz Šija i slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:1, čime su dva kola prije kraja prvenstva osigurali prvo mjesto i plasman u viši rang, Drugu ligu FBiH.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.