x

Vitamin C je naguglaniji beauty sastojak u 2020: Čudotvorac za kožu!

Preparativna kozmetika mnogima je puno važnija od dekorativne. Njegovana i zdrava koža ionako je najbolja podloga za šminku pa ne čudi to što smo uvijek u potrazi za proizvodima uz koje će biti u top-formi.

Puno pažnje posvećujemo i sastojcima, a prema istraživanju tvrtke Cult Beauty, dosad najguglaniji sastojak u kozmetičkim proizvodima u 2020. godini je vitamin C.

Guglali su se i ceramidi, niacinamid (nikotinamid), vještičja lijeska, benzoilperoksid, salicilna kiselina, skvalen, hijaluronska kiselina, ricinusovo ulje i retinol, ali najviše zanimanja ipak je izazvao vitamin C.

Kako vitamin C utiče na kožu, pitanje je koje je dominiralo u pretraživanjima.

Vitamin C ili askorbinska kiselina nije novost u kozmetičkoj industriji, ali postao je sve traženiji nakon pojave raznih seruma i ulja koja su njima obogaćena.

On je nužan za naše zdravlje, ali s obzirom na to da ga ne možemo sami sintetizovati, moramo ga unositi u organizam. U procesu varenja, koža je posljednji organ koja se snabdijeva nutrijentima koje unosimo pa se zato javlja potreba za dodatnom njegom obogaćenom vitaminom C.

On je jedan od najbogatijih izvora antioksidansa. Ojačava ćelije kože i pomaže joj u borbi protiv štetnih vanjskih faktora kao što su UV zraci, zagađenje i infracrveno zračenje. Vitamin C neutralizuje štetu koju okolina napravi na našem licu, a ujedno i podstiče proizvodnju kolagena zbog kojeg koža izgleda ljepše i zdravije.

Proizvodi za lice s ovim vitaminom ojačaće kožu i učiniti je svježijom!


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.