x

Vjerojatni razlozi zašto se beba budi tijekom noći

Ako se vaša beba budi tijekom noći, i vaš san će biti poremećen, a neispavanost može vas učiniti neraspoloženima i razdražljivima. Kao i manje sposobnim dobro funkcionirati. Postoje i poveznice između nedostatka sna i postnatalne depresije, stoga je važno osigurati da i vi i vaša beba spavate dovoljno.

Mnoge bebe nastavljaju se buditi tijekom noći mnogo mjeseci, čak i kada nisu gladne. Ali većina beba spava redovito cijelu noć do godine dana. Ako se možete nositi s noćnim prekidima, možda biste trebali pričekati i pustiti bebu da prespava noć u svoje vrijeme.

Postoje razni razlozi zašto se vaša beba budi tijekom noći. Na primjer:

Najčešće su gladni. Novorođenčad i male bebe imaju mali trbuščić, koji ne može puno primiti. Normalno je da novorođenče spava samo dva ili tri sata prije nego što ga ponovno treba hraniti.

Žele vašu utjehu, nježnost i sigurnost tijekom noći. 

Možda će im trebati pomoć da se smjeste i znaju da je vrijeme za spavanje. Dosljedna rutina odlaska na spavanje svake večeri može pomoći.

Moguće je također i da su se razbolili, ako imaju i druge simptome.

Mogu im nicati zubi ili ubrzano rasti a sve to može ometati njihov san.


Što je dobra rutina prije spavanja?

Možete početi s umirujućom kupkom, a zatim obući bebu u pidžamu. Pričajte svojoj bebi priču ili pjevajte uspavanku. Također možete pokušati svojoj bebi dati umirujuću masažu.

Ako se ne slegnu nakon hranjenja, probajte ih staviti uz kožu i nježno ljuljati. Ili ako dojite, možete pokušati ponovno ponuditi dojku, u slučaju da je vaša beba još uvijek gladna.


Dosljedna rutina odlaska na spavanje postupno će vašoj bebi dati do znanja da je vrijeme za spavanje. Dobro je završiti rutinu odlaska na spavanje u sobi u kojoj beba spava. Upamtite da vaša beba treba spavati u istoj prostoriji kao i vi prvih šest mjeseci.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.