x

Volio je Dunav, pecanje i svoj Krčedin: Sa luksuznog Dedinja bježao je na rijeku, tu je pronalazio mir... A evo kako je zvao svoju lađu! (FOTO)

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je poslije teške saobraćajne nesreće u Njemačkoj. Zvijezda narodne muzike u kolima je, prema nezvaničnim informacijama, bio sa vozačem i kumom, a nesreća se dogodila u okolini Bilefelda u kojem je pjevao.

Cijeli region je u šoku i oprašta se od kralja narodne muzike.

Šaulić sa suprugom Gordanom izrodio je troje djece, dvije kćerke Ildu i Sanelu i sina Mihajla. Ilda je, iako se Šaban u početku protivio, krenula njegovim putem i postala poznata pjevačica.

Porodica Šaban ima vilu na Dedinju, ali je pjevač bježao u vikendicu na selu, njegovu kuću u Krčedinu. Tu često odlazi kada se nakon života na Dedinju uželi prirode.


Imao je svoj brod koji je nazvao po svojim unucima: Luka, Una, Ema. Živio je za svoju porodicu, ženu Gocu, djecu, a unučad su mu donosila najveću radost.


"Spremim im ribu, ručaju, budu dva-tri sata i odu. Nisam veliki stručnjak za ribu. To je Miša barba, moj komšija, i moj drug Miki, mi se pomažemo. Imamo zaduženja kad se pravi čorba, ja tada sjeckam luk. Idemo preko na pecanje, pojavi se smuđ, bijela riba, nju najviše volim. Svojevremeno sam jeo samo soma, smuđa i kečigu, a otkako sam probao bijelu ribu, samo nju jedem. Nema ništa slađe", govorio je Šaban.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.