x

Volkswagen ID Buzz u Evropi od 64.580 evra

​Prošlo je pet godina od kada je Volkswagen predstavio koncept pod imenom ID Buzz na Sajmu automobila u Detroitu i na taj način najavio da bi svijet mogao da vidi moderno izdanje vjerovatno najzanimljivijeg kombija u istoriji.

Tražeći inspiraciju u legendarnom modelu Type 2, ID Buzz je tokom narednih nekoliko godina dobio dosta različitih konfiguracija, prije nego što vidjeli i serijski model, a Volkswagen je najavio da će uskoro krenuti da prima uplate.

Prvi primjerci će biti isporučeni kupcima krajem ove godine prije nego što ponuda bude proširena i na ostatak svijeta do 2024. godine. I kao što smo očekivali, ID Buzz nikako neće biti jeftin pošto će prvi model koštati čak 64.580 evra.


Za navedenu sumu novca, kupac dobija najbolje opremljen model sa značkom Pro sa baterijom zapremine 82 kWh, mada se spekuliše da će kasnije biti dostupna i ona od 111 kWh. Motor inače razvija 201 konjsku snagu i 310 Nm obrtnog momenta i u vrijeme pisanja ove priče je jedina potvrđena opcija.

Dok cijena svakako zvuči astronomska, ona i nije toliko visoka i u samom rangu je da sa modelom Transporter T6 California sa dizel motorom.

Oni koji se opredijele za komercijalni ID Buzz umjesto putničkog će uštediti oko deset hiljada evra. Volkswagen je najavio će kasnije ponuda biti proširena i jeftinijim paketom opreme kao što je Pure, zatim avanturističkim California i na kraju verzijom sa dužim međuosovinskim rastojanjem. Tu su tri izbora felgi (od 18, 19 i 20 inča), LED osvjetljenja, jedanaest boja, centralna konzola koja se može pomjeriti za više prostora i još dosta toga.


Cijene na Starom kontinentu su poslužile novinarima da analiziraju koliko će ID Buzz koštati i u Americi, a pretpostavlja se da će brojka iznositi oko 55 hiljada dolara.

Doduše, oba kontinenta imaju aktuelne državne popuste u iznosu od 7.500 evra, to jest dolara, pa samim tim cijena donekle djeluje prihvatljivija, ali je svima jasno da su prošla vremena kada je Type 2 bio jeftino prevozno vozilo koje je izgradilo razrušenu Evropu poslije Drugog svjetskog rata.


(AutoRepublika)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.