x

Volkswagen predstavio Golf TGI sa 130 KS

Najekonomičniji novi Volkswagenov Golf koji Evropljani mogu da kupe je TGI koji koristi kompresovani prirodni gas, odnosno CNG.

Volkswagen Grupa ima veliki broj modela koji proizvode Škoda, Audi i SEAT, a sada su predstavili i sopstveni automobil sa pogonom na prirodni gas, a tehnologiju su pozajmili od nove Škode Octavije G-Tec.

To znači da se ispod haube nalazi 1.5-litarski turbobenzinac koji razvija 131 KS i ima 200 Nm obrtnog momenta, što znači da ga pokreće četvorocilindrični motor, kakav je nedavno predstavljen u Audi A3 G-Tron modelu, prenosi B92.

Ovo nije klasični motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva i modifikovanim sistemom protoka, već motor koji koristi Miller sistem sagorjevanja zbog čega se češće primjenjuje kod automobila koji koriste prirodni gas.

Proces stvara jako nisku emisiju CO2 i ima jako visoku efikasnost, a rezervoar ima 115 litara CNG, prirodnog gasa i sa tom količinom možete preći oko 400 km.

Golf TGI troši između 4,1 i 4,3 kg CNG-a na 100 pređenih kilometara. Volkswagen već prima narudžbe, a najavljen je i karavan.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.