x

S POBOLJŠANOM BATERIJOM

Volkswagen predstavio Passat GTE plug-in hibrid

Kompanija Volkswagen je predstavila redizajnirani Passat, a uz njega i njegovu plug-in hibridnu verziju.

Osvježeni Passat dolazi u vrijeme kad Volkswagen očekuje prodaju jubilarnog 30-milionitog primjerka modela koji je drugi najprodavaniji u historiji kompanije.

Osim samog izgleda, Passat je dobio poboljšanu tehnologiju, što je posebno važno za plug-in hibridnu verziju, a time i veći domet. Znali smo da novi PHEV dolazi još od ljeta 2018. godine kada je viđen testni model s kamuflažom.

Volkswagen će ponuditi Passat GTE sedan i Passat Variant GT karavan s kapacitetom baterije od 13,0 kWh, što je povećanje za 31 posto u odnosu na 9,9 kWh. To bi trebalo biti dovoljno za domet od 55 km prema WLTP ciklusu, Domet od 70 km prema NEDC ciklusu je veći za 20 km nego ranije te se radi o povećanju za 40 posto.

Pretprodaja novog Passata počinje u maju, a na tržištu će se pojaviti krajem augusta. Još uvijek nije poznato da li će i GTE biti odmah dostupan.

Recimo da će ga pokretati kombinacija 1,4-litarskog TSI benzinskog motora s turbopunjačem (115 kW) i električnog motora (85 kW) uparena sa automatskim 6-stepenim mjenjačem specijalno razvijenim za hibridna vozila.

Za punjenje baterije (3,6 kW) od 0 do 100 posto je potrebno oko četiri sata.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.