x

PREMIJERA U ŽENEVI

Volkswagen predstavio redizajnirani Passat, u prodaji od augusta

U Volkswagenu smatraju da će temeljito osvježeno izdanje njihovog drugog najprodavanijeg modela i dalje biti među najpopularnijim modelima D segmenta.

Nakon novog Passata za tržište Kine i redizajniranog izdanja za kupce u Sjedinjenim Američkim Državama u Volkswagenu su pripremili i redizajnirano izdanje svog popularnog modela iz D segmenta koji će od augusta ponuditi kupcima u Evropi, a svoje će premijerno predstavljanje pred publikom imati na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi.

Novosti na karoseriji redizajniranog Passata (koji se i dalje nudi u trovolumenskoj i dvovolumenskoj formi) uključuju drugačije odbojnike, redizajnirana kućišta LED svjetala i svjetala za maglu i redizajniranu masku hladnjaka. Matrix tehnologija svjetala za ovu priliku "posuđena" je s nedavno predstavljene nove generacije modela Touareg.

S tri moguće veličine posljednje generacije centralnog displeja multimedijalnog sistema stigla je i unaprijeđena verzija digitalne instrumentne table, a s redizajniranim Passatom stiže i prošireni asortiman najmodernijih sistema za asistenciju vozaču. Za bolji učinak kočnica u standardnoj opremi sada je elektromehanički servo uređaj koji se prije redizajna nudio samo u kombinaciji s plug-in hibridnom verzijom GTE.

Iza poznate oznake TSI kriju se tri četverocilindarske turbobenzinske opcije (150, 190 i 272 KS), a za ljubitelje dizela tu su četverocilindarske TDI opcije sa 120, 150, 190 i 240 KS. Veći kapacitet baterija hibridnog modela GTE (prema znatno realnijim WLTP normativima) dovoljan je za 55 kilometara autonomije. Suvišno je i spominjati da svi motori zadovoljavaju najstrožije norme o emisiji izduvnih gasova.

Volkswagen će redizajnirani Passat čija prodaja počinje u augustu i dalje proizvoditi u tvornici u Emdenu (Njemačka) u kojoj se Passati proizvode još od 1978. godine. S novom generacijom koja je planirana za 2023. godinu proizvodnja seli u Škodinu tvornicu u Češkoj.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.