x

Još više snage

Volkswagen pripremio odgovor na najsnažniju X-Klasu

Najsnažniji VW Amarok pokreće trolitarski turbodizelski V6 motor koji sada raspolaže sa 258 konjskih snaga i 580 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Slučajno ili namjerno, samo nekoliko dana nakon što je Mercedes-Benz predstavio najsnažnije izdanje svoje X-Klase koju pokreće trolitarski turbodizelski V6 motor (258 KS i 550 Nm), Volkswagenov odjel zadužen za komercijalna vozila predstavio je produkcijsku verziju Amaroka s pojačanim trolitarskim turbodizelskim V6 motorom koji također nudi 258 konjskih snaga uz 580 Nm najvećeg obrtnog momenta.


Pored više snage i više obrtnog momenta u poređenju s prvim izdanjem Amaroka (čiji je trolitarski turbodizelski V6 motor nudio 224 KS i 550 Nm) s pojačanim motorom stigla je i funkcija "overboost" s kojom se iz motora privremeno može "izvući" 272 KS.


Prijenos snage na obje osovine (4Motion) obavlja se preko 8-stepenog automatskog mjenjača, vrijednost najvećeg obrtnog momenta na raspolaganju je već pri 1.400 obr/min, a najveća snaga već pri 3.250 obr/min.


Volkswagen najsnažniji Amarok nudi u kombinaciji s bogatim paketima opreme Highline i Aventura. Cijena osnovnog modela u Njemačkoj iznosi 51.384 eura, odnosno 58.072 eura u kombinaciji sa skupljim paketom Aventura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.