x

iznad svih očekivanja

Volkswagenov električni automobil ID.3 već je rezervisalo više od 20.000 kupaca

Volkswagen će ID.3 premijerno predstaviti na jesenjem Sajmu automobila u Frankfurtu, a od prvih 30.000 planiranih primjeraka više od dvije trećine već ima svoje vlasnike.

U Volkswagenu su priznali da su prijatno iznenađeni brojem kupaca koji su već položili depozit za njihov električni model ID.3 1ST koji će se u svom produkcijskom izdanju publici premijerno predstaviti na jesenjem Sajmu automobila u Frankfurtu.

Volkswagen će ID.3 u prvoj seriji ponuditi u 30.000 primjeraka, a više od dvije trećine već ima potvrđene kupce koji bi svoje automobile trebali dobiti sredinom naredne godine, jer je početak proizvodnje u tvornici u njemačkom gradu Zwickau planiran krajem godine.

S premijernim izdanjem Volkswagena ID.3 kupci mogu računati na srednji od tri planirana nivoa kapaciteta baterija koje će pokretati elektromotor snage 150 kW. Prema WLTP normama, 58 kWh bit će dovoljno za prelazak 420 kilometara. Cijena automobila (čija je maksimalna brzina 180 km/h) u Njemačkoj iznosit će nešto manje od 40.000 eura.

S najmanjim kapacitetom baterija (45 kWh) ID.3 će prelaziti 330 kilometara, a autonomija verzije s kapacitetom baterija 77 kWh iznosit će 550 kilometara. Cijena osnovnog modela trebala bi biti ispod 30.000 eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.