x

Volvo se prodaje za 20 miliona dolara samo zbog jednog detalja

Jedan Volvo karavan, model V70 prve generacije, proizvođen između 1996. i 2000. godine, oglašen je na prodaju u Njujorku, po cijeni od nevjerovatnih 20 miliona dolara.

Automobil koji se u domaćim oglasnicima može naći po, otprilike, hiljadu puta nižoj cijeni, ni po čemu se ne razlikuje od bilo kog drugog V70 karavana sa kraja devedesetih, niti je u najboljem stanju, pa se na prvi pogled uopšte ne može zaključiti šta stoji iza tolike cijene.

Međutim, razlog visine tog nevjerovatnog iznosa leži u nečemu što sa samim automobilom i njegovim stanjem nema veze - u registarskim tablicama.


Na ovim specifičnim registarskim oznakama nalazi se samo natpis "New York", bez ikakve druge brojčane oznake. Tablice potiču sa kraja sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada je američka država Njujork građanima počela da nudi mogućnost personalizacije registarskih tablica, prenosi Telegraf.rs.

Tablice su jedine sa takvim natpisom, pa budući da se radi o potpunom unikatu, aktuelni vlasnik tablice prodaje po cijeni od 20 miliona dolara.


Reklo bi se da Volvo "dvadesetogodišnjak" nije baš bio pretjerano održavan tokom proteklih godina, pa sam ne vrijedi mongo. O tablicama se, međutim, vodila briga, budući da su specijalne registarske oznake sa pažnjom, duže od četiri decenije, čuvane u porodici vlasnika.

Vlasnik sa ponosom ističe da su baš ove "New York" tablice jedine sa takvom oznakom legalne za korišćenje, dok se u suvenirnicama mogu kupiti samo njene kopije.

Inače, za cijenu po kojoj se tablice, i karavan koji ih nosi, može da se kupi tačno 386 primjeraka aktuelnog modela Volvo V90.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.