x

Vozač McLarena razočaran: Očekujemo bol

McLarenov vozač Lando Norris kaže da na iduću utrku prvenstva u Saudijsku Arabiju putuju ‘uzdignute glave’ unatoč razočaravajućoj brzini koji su pokazali na prvoj utrci, ali da su svi svjesni da nema brzoga rješenja i da se moraju naviknuti na trenutnu ‘bolnu situaciju’.

McLaren je doživio najveći pad konkurentnosti u odnosu na prošlu sezonu budući da su se Norris i Ricciardo kvalificirali tek na 13. i 18. mjesto, a utrku su jedini startali na medium gumama što se pokazalo kao loša odluka.

U utrci su Norris i Ricciardo uspjeli završiti 14. i 15. nakon problema za oba Red Bullova vozača i Gaslyja u AlphaTauriju, a McLaren vjeruje da je staza u Bahrainu izložila sve slabosti njihova bolida.


“Uzbuđen sam se vratiti na Jeddah Corniche Circuit, to je zabavna i izuzetno brza ulična staza, držala nas je na prstima prošle godine i bit će sjajno vidjeti kako ćemo se snaći s novim bolidima”, rekao je Norris, a prenosi MaxF1.net.

“U ovaj vikend ulazimo uzdignute glave, Bahrain je bio težak vikend, ali nastavljamo naprijed kao momčad i uzimamo sve što smo naučili iz prošloga vikenda kako bi ovaj bio što je moguće bolji. Vjerujem u svoju momčad, kako na stazi tako i u tvornici, i znam da rade bez prestanka kako bismo bili bolji ovoga vikenda. Očekujem bol i mislim da bismo svi trebali biti toga svjesni. Mi kao McLaren, a i ja osobno, očekujemo puno više, ali u ovom trenutku to nemamo tako da se moramo naviknuti na to”, dodao je Britanac.


Ricciardo je dodao:

“Prošli vikend bio je razočaravajući, ali s pozitivne strane puno smo naučili o bolidu tijekom utrke što možemo prenijeti na iduću utrku. Znamo da nećemo značajno napredovati u jednom vikendu tako da smo usredotočeni da naučimo što više možemo iz vikenda u vikend. Sezona je duga i bit će puno prilika, baš kao i u Saudijskoj Arabiji. Nastavit ćemo raditi kao momčad kako bismo išli naprijed, zato je Formula 1 momčadski sport.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.