x

Vraća se Lancia Gamma

Mada su u posljednje vrijeme neki mediji pisali o mogućem povratku Aurelije, novi Lancijin model za 2026. godinu će ponijeti naziv Gamma.


To je i zvanično potvrdio Luka Napolitano, izvršni direktor kompanije Lancia, tokom prezentacije Pu+Ra HPE koncepta.

Kako pišu italijanski mediji Napolitano je rekao: "Naš drugi novi automobil, vodeći automobil, koji će stići 2026. godine, zvaće se Gamma".

Napolitano tom prilikom nije otkrio samo ime, već nam je dao i nagovještaje o dizajnu budućeg modela. Lancia Gamma će imati "sportbek" karoseriju sa petoro vrata, sa kosom linijom krova.

Ovaj opis zvuči kao originalna Lancia Gamma koja se pravila između 1976. i 1984. godine.

Napolitano je takođe rekao da će nova Gamma biti "elegantna i inovativna", sa "čistom i radikalnom" spoljašnjošću i "prelijepom" unutrašnjošću.

Očekuje se da će model odražavati glavne stilske karakteristike Pu+Ra HPE koncepta, uključujući osvjetljenu masku, okrugla zadnja svjetla, panoramski krov i retro-futuristički enterijer inspirisan italijanskim namještajem od ekološki održivih materijala.

Očekuje se da će Lancia Gamma biti dugačka oko 470 cm i to će biti vodeći model u paleti, kao najveća i najluksuznija ponuda ovog proizvođača.

Model će dobiti potpuno električni pogon, pošto se Lancia obavezala da će 2026. godine postati proizvođač samo električnih vozila. Očekuje se da će Gamma koristiti arhitekturu STLA Medium, što znači da bi mogla da ponudi do 700 km dometa i sbagu do 330 kW/449KS.

Italijanski mediji sugerišu da će se model vjerovatno proizvoditi u fabrici Melfi u Italiji.

Lancia ofanziva će početi sa potpuno novim Ypsilonom 2024. godine, koji će se nuditi u hibridnim i potpuno električnim oblicima. Lancia Gamma EV će uslijediti 2026. godine, a Delta EV hečbek dolazi 2028. godine kako bi upotpunio gamu od tri modela, prenosi "AutoBlog".



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.