x

IGRA U CHAMPIONSHIPU

Vrančić o pozivu u reprezentaciju: Prosinečki me nije zvao, ali sam se tek ustalio

Nogometaš Norwicha Mario Vrančić istakao je da ga novi selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki nije kontaktirao do sada, ali da je vrlo vjerovatno razlog toga to što nije igrao u prvoj postavi nakon dolaska u Englesku.

Kako se finiš sezone bližio kraju, tako je i Vrančić sve više i više dobijao minutažu u Norwichu, a sada se ustalio na poziciji centralnog veznog nogometaša i sljedeće godine igrat će važnu ulogu u redovima Kanarinaca.


Vrančić je izjavio da ga selektor Prosinečki nije kontaktirao, ali da bi sada mogao jer je vratio status prvotimca. 


"Da budem iskren, novi selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki me nije kontaktirao, ali tokom mojim prvih utakmica ovdje nisam igrao previše, pa samim tim i nisam razmišljao o pozivu. Možda me sada selektor pozove kada sam se ustalio u prvoj postavio", istakao je Vrančić. 


Norwich se trenutno nalazi na 12. mjestu u Championshipu sa 60 osvojenih bodova, a cilj kluba je u sljedećoj sezoni izboriti plasman u društvo najboljih. 


Vrančić je u ovoj sezoni odigrao ukupno 38 utakmica za engleski tim, postigao je tri pogotka i dodao je dvije asistencije. Ukupno je na terenu proveo 2.908 minuta, a dobio je sedam žutih kartona.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.