x

stigao na pozajmicu

Vranješ ponovo u AEK-u: Ova ljubavna afera će trajati zauvijek

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ (29) vratio se u AEK, klub u kojem je igrao najbolji nogomet u svojoj karijeri ispunjenoj brojnim dešavanjima van terena i burnim životom.

Vranješ je prije samo 12 mjeseci iz AEK-a prešao u Anderlecht za 3,2 miliona eura, ali je u belgijskom klubu bio prognan nakon samo nekoliko mjeseci te je bio protjeran u rezerve.

Zbog brojnih skandala, među kojima je bila i tetovaža četničkog zločinca otpisao ga je i selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki. I kada izlaza gotovo da nije bilo, javio se AEK, gdje će Vranješ biti na jednogodišnjoj pozajmici uz mogućnost otkupa ugovora.

Navijači AEK-a ga obožavaju, a na predstavljanju su ga dočekali uz slogane ''Dobrodošao u svoju kuću'' i ''Komandant se vratio''.

"Osjećam kao da nikada nisam napustio tim i ispunio sam san da ponovo nosim dres AEK-a. Pomoći ću timu da dostignemo ciljeve i vratimo prvo mjesto. Moj odnos sa AEK-om će biti ljubavna afera do kraja mog života. Želio bih još jednom da se zahvalim Dimitrisu Melissanidisu. Borio se da me vrati. Jučer smo razgovarali i rekli smo neke vrlo jake stvari i ono što sam mu obećao, to ću učiniti", rekao je na predstavljanju Vranješ, koji je za AEK do sada za AEK odigrao 57 utakmica.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.