x

Vratio se legendarni nizozemski trener

Nizozemski trener Dick Advocaat vratio se iz mirovine preuzevši za ostatak sezone nizozemskog drugoligaša ADO Den Haag, izvijestili su nizozemski mediji u subotu.

Ovaj 75-godišnjak, koji je već nekoliko puta najavio da se povlači iz trenerskog posla, zamijenit će u Haagu bivšeg napadača Liverpoola Dirka Kuyta, koji je otpušten ovaj tjedan, nakon nekoliko mjeseci na svom prvom trenerskom poslu.

Advocaat, čiji je pobjednički rekord kao nizozemski izbornik prošlog vikenda srušio Louis van Gaal na Svjetskom prvenstvu, započeo je svoju igračku karijeru u Den Haagu, ali nikada prije nije bio trener tog kluba.


Den Haag je ispao iz Prve lige prije dvije sezone, a u prošloj sezoni za dlaku nije uspio vratiti svoj prvoligaški status, izgubivši u sudačkoj nadoknadi u doigravanju za promociju. Klub je pod vodstvom Kuyta pao na 17. mjesto u Drugoj ligi s 20 momčadi.


Advocaat je tri puta bio trener Nizozemske te reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije, Rusije, Srbije i Iraka u trenerskoj karijeri dugoj više od 40 godina.

Među klubovima koje je vodio su PSV Eindhoven, Glasgow Rangers, Borussia Moenchengladbach i Sunderland.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.