x

VW broji sitno do premijere Golfa 8

Njemački proizvođač objavio je novu fotografiju maskiranog pretprodukcijskog Golfa 8 uoči debija koji će se dogoditi tokom jeseni.

Volkswagen već neko vreme priprema fanove za premijeru nove generacija svog bestselera koja je prvobitno planirana za Sajam automobila u Frankfurtu, ali je u međuvremenu pomerena za jesen 2019.

Iako Internetom već mjesecima kruže "špijunske" fotografije nemaskiranog Golfa 8, njemačka kompanija na najnovijem tizeru krije njegovu spoljašnjost ispod crno-bijele "kamuflažne" folije.

Ipak, nemoguće je sakriti prepoznatljivu siluetu popularnog hečbeka koji se iz generacije u generaciju diskretno mijenjao, pa je i najnoviji model dizajniran u skladu sa Volkswagenovim poznatim evolutivnim dizajnerskim pristupom.

U njemačkom proizvođaču ističu na "osmica" ima elegantne proporcije i da će svojim izgledom lako "upadati u oči" posmatrača.

Značajnije dizajnerske promene dogodile su se u putničkoj kabini, s obzirom da Golf 8 dobija potpuno digitalizovanu komandnu tablu sa dva velika ekrana jednim na instrument tabli i drugim, centralnim zaduženim za multimedijalne sadržaje.

Novi Golf je postavljen na MQB Evo mehaničku platformu čime će uštede na masi vozila iznositi i do 45 kg u odnosu na aktuelnu verziju ovog automobila.

Osim benzinskih i dizel motora u ponudi će biti i takozvani "blagi" hibrdni pogon, kao i klasični plug-in hibrid, koji omogućava autonomiju u vožnji na struju od 80-ak km.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.