x

VW Caddy California: Počela prodaja mini-kampera, cijena je paprena

Počela je prodaja modela VW Caddy California. Popularni VW-ov model, poznat po mogućnosti transformacije iz putničkog u dostavni automobil, sada je dostupan i kao mini-kamper. Verzija California zasnovana je na najnovijoj generaciji Caddyja koja je postavljena na MQB platformu.

Oprema za kampere uključuje novi sklopivi krevet s disk oprugama i visokokvalitetnim dušekom, koji bi trebao pružiti jednaku udobnost spavanja kao i kreveti veće "kamper-braće" (Bulli T6.1 California i Grand California). U svakom slučaju, dužinom od gotovo dva metra i širinom od 1,07 metara, prilično je izdašnih dimenzija za klasu najmanjih kampera.

Caddy California se po želji može naručiti s panoramskim krovom površine 1,4 kvadratna metra, uključujući mogućnost zamračenja. Tu je i opciona mini kuhinja koja se može izvući sa stražnje strane. Uz plinsko kuhalo i radnu površinu koja se lako čisti, nudi i veliku kutiju za odlaganje s integriranom ladicom za pribor za jelo.

Pametna rješenja su uklonjivi džepovi za odlaganje na stražnjim bočnim prozorima, koji također zatamnjuju ambijent, ili ventilacijske rešetke za vrata kabine, pomoću kojih svježi zrak može ući u zatvoreni kamper čak i kada pada kiša.

Caddy California dostupan je sa svim asistent sistemima, uključujući "Travel Assist" za djelomično automatiziranu vožnju, a na raspolaganju je ukupno 19 različitih sistema pomoći. Mini-kamper zasnovan je na liniji opreme Caddy Life, a u verziji sa TDI dizelašem snage 75 "konja" košta skoro 30 hiljada eura.


(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.