x

VW Trinity će u potpunosti transformisati EV ovog brenda

Radikalna transformacija koju će VW doživjeti sredinom decenije poklopiće se sa predstavljanjem novog električnog modela, koji je već formalno najavljen.

VW Trinity će postati pionir ponovnog osnivanja njemačkog brenda, u kojem će električni automobili biti njegov glavni prodajni stub, i to u poslovnom modelu veoma različitom od sadašnjeg.

Proizvođač će olakšati konfiguracije svojih budućih modela do do sada praktično nepoznatog nivoa, što će takođe omogućiti proizvođaču da uštedi što je više moguće.

Firma iz Volfsburga je otkrila neke detalje nove strategije na kojoj radi i to će postati realnost mnogo ranije nego što se zamišljalo.

Za nešto više od tri godine biće implementiran, lansirajući novu specijalnu platformu SSP razvijenu za čitavu grupu brendova, od Seata ili Škode do Bentleya.


Jedan od ključeva ove nove platforme je softverski sistem nove generacije, koji svaki brend može da prilagodi, iako izvori proizvođača ističu da će ponuditi značajno smanjenje kombinacija u poređenju sa platformom MQB.

Klasika dozvoljava do 10.000 kombinacija, a sa Trinityjem će one biti smanjene na maksimalno 60, što znači da će veliki dio prilagođavanja i različitih sistema i elektronskih asistenata biti koncentrisan u softveru.

Čak je i njemački brend spreman da značajno smanji paletu spoljašnjih boja budućih električnih automobila, na maksimalno pet boja.

VW Trinity, čije ime bi trebalo da bude privremeno i samo referenca na projekat u razvoju, biće limuzina sa novim i avangardnijim dizajnom, iako ovaj kvalitet neće biti jedna od njegovih pravih prednosti.


To će biti njegov pogonski sistem, a posebno baterija koja će nuditi visoku autonomiju sa jednim punjenjem, koja će prelaziti 1.000 kilometara.

Ali takođe i moćan sistem punjenja koji će smanjiti vreme na isti nivo kao punjenje automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem.

Trinity će biti prvi model brenda sa autonomnom vožnjom nivoa 4, postavljajući letvicu veoma visoko za rivale. Napredni sistem koji vrijedno radi, jer VW namjerava da njegova upotreba nije ograničena samo na autoputeve i brze puteve, već i za gradsku vožnju, što je komplikovaniji izazov, ali koji bi trebalo da bude spreman za svjetsku premijeru 2026. godine.


(AutoRepublika)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.