x

Antetokounmpo sjajan u pobjedi Bucksa

Westbrook odveo Rocketse do pobjede nad Lakersima

I sinoć je bilo zanimljivo u NBA ligi, a program je završen duelom Los Angeles Lakersa i Houston Rocketsa u Staples Centru.

Houston Rocketsi su bili bolji i slavili rezultatom 111:121. Na ovaj način su Rocketsi stigli do četvrte vezane pobjede. Lakersi su, sa druge strane, ostali prva ekipa "Zapada", ali u zadnjih pet mečeva sada imaju tri poraza.

U Staplesu je viđeno zanimljivo nadmetanje, pa tako nijedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost do samog finiša meča kada su Rocketsi uspjeli stići do +10 i riješiti pitanje pobjednika.

Franšizu iz Houstona je predvodio sinoć sjajni Russell Westbrook koji je ubacio 41 poen (prešao 20.000 poena u karijeri). James Harden je sinoć neobično malo (i loše) šutirao, pa je meč zvaršio sa 14 poena na svom kontu.

Lakerse je predvodio Anthony Davis sa 32 poena i 13 skokova, dok se LeBron James zaustavio na 18 poena. "Kralj" je dodao i devet skokova i 15 asistencija.

Pobjedu su sinoć upisali i Portland Trail Blazersi koji su sa 125:117, na krilima Damiana Lillarda (26 poena), savladali San Antonio Spurse.

Novu sjajnu partiju je pružio i Giannis Antetokounmpo koji je duel svojih Bucksa sa 76ersima završio sa 36 poena i 20 skokova na svom kontu. Za Greek Freaka je ovo bila peta vezana utakmica sa minimalno 30 poena i 15 skokova. Inače, Bucksi su slavili 112:101.

New Orleans Pelicansi su na gostovanju kod Chicago Bullsa imali i +27, ali su domaći do kraja uspjeli "upristojiti" poraz, pa je meč završen rezultatom 119:125.

Pobjedničku ekipu je predvodio Zion Williamson sa 21 poenom.

Orlandu ni sjajna partija Nikole Vučevića nije pomogla da izbjegne poras u MSG-u. Knicksi su naime slavili 105:103.

Crnogorac je utakmicu završio sa 25 poena i osam skokova, dok je pobjedničku ekipu predvodio Julius Randle se 22 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.