x

Wey VV7 GT: Ako maštate o BMW-u X6, a nemate dovoljno novca ni za polovan

Great Wall, jedan od najvećih kineskih proizvođača automobila, prije nekoliko godina lansirao je brand luksuznih crossovera Wey. Prvi model novog branda bio je VV7, crossover koji će u narednoj modelskoj godini dobiti i coupeovsku verziju s dodatkom GT u oznaci.

Pogled na Wey VV7 GT pokazuje da je dizajnerima ideja vodilja bio BMW X6. Osim po specifičnom "repu", to se može primijetiti i po međuosovinskom razmaku od 2950 mm, dok je dužina vozila od 4747 mm u rangu manjeg BMW-a X4.

Wey VV7 izgleda odlično: Dizajn je neobično originalan za kineske standarde, nema kopiranja, oštre linije daju dosta agresivnosti.

Oprema je, nije pretjerano reći, na nivou BMW-a ili Mercedesa. Veliki 12,3-inčni zaslon multimedijskog sistema može prepoznati lica kako bi se automatski prilagodio vozaču (!), tu je kompletan paket sigurnosnih sistema, aktivni tempomat, kožni enterijer.

Pored niza "normalnih" kamera, u VV7 GT je ugrađen snimač ispod zadnjeg spojlera, koji zapise prenosi na digitalno unutrašnje "ogledalo" stražnjeg dela. Top-verzije će imati farove s lasersko-fosfornim presjecima glavnog svjetla!

Ispod haube je 2,0 litarski turbobenzinac snage 227 "konja" i najvećeg obrtnog momenta 360 Nm. Snagu prenosi na prednje točkove putem 7-stepenog mjenjača s dvostrukim kvačilom.

Raskoš ima svoju cijenu, ali i dalje znatno nižu od konkurencije. Wey VV7 GT košta oko 172 hiljade yuana, odnosno oko 21.800 eura (42.500 KM). Poređenja radi, najjeftiniji BMW X4 kod nas košta više od 92 hiljade maraka, BMW X6 - 131.120 KM, dok su u Kini cijene bavarskih modela čak i više.


(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.