x

Williams potpisao Albona i zadržao Latifija za F1 2022.

Alexander Albon iduće godine vozit će za Williams nakon što je ovu sezonu proveo kao Red Bullov testni i rezervni vozač i utrkivao se u DTM seriji sportskih automobila, a momčad je potvrdila i nastavak suradnje s Nicholasom Latifijem.

Albon je oduševio u prvoj sezoni s Toro Rossom 2019. i zamijenio Gaslyja od VN Belgije, a za 2020. Red Bull mu je dao cijelu sezonu u svojoj glavnoj momčadi uz Verstappena donosi MAXF1.net.

Ali budući da Albon nije ispunio očekivanja momčadi Red Bull se odlučio zamijeniti ga Perezom, a nakon godinu dana pauze od F1 utrkivanja Albon se 2022. vraća u Williams nakon što je Russell potpisao za Mercedes.

“Zaista sam uzbuđen vratiti se u F1 trkaće mjesto u 2022.,” rekao je Albon.


“Kad provedete godinu dana izvan F1 nikad nije sigurno da ćete se vratiti tako da sam izuzetno zahvalan Red Bullu i Williamsu što su vjerovali u mene i pomogli mi u povratku u F1.”

“Također, sjajno je vidjeti Williamsov napredak ove godine i veselim se pomoći im da nastave tim putem u 2022.”

Williamsov CEO Jost Capito potvrdio je da će momčad zadržati svoga sadašnjeg vozača Nicholasa Latifija i smatra da će on i Albon činiti sjajni vozački par.


“Fantastično je što možemo potvrditi svoju vozačku postavu za 2022. i oduševljen sam što mogu poželjeti dobrodošlicu Alexu u momčad te ujedno potvrditi nastavak odnosa s Nicholasom za iduću godinu,” rekao je Capito.

“Izuzetno smo uzbuđeni oko svoje nove vozačke postave jer oba vozača imaju sjajan spoj mladosti i iskustva koji će nam pomoći da napravimo idući korak u našem putovanju.”

“Alex je jedan od najuzbudljvijih talenata u motorsportu i dolazi s puno F1 iskustva iz svoga vremena u Red Bullu. Njegova pobjednička postolja naglašavaju njegovu brzinu i znamo da će se u Groveu odmah osjećati kao kod kuće.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.