x

vjera u trenutni tim

Wolff: Mercedes ima puno povjerenje u Bottasa, planovi za Ocona tek od 2020. godine

Šef Mercedesa Toto Wolff otkrio je da čelnici ovog tima još uvijek imaju povjerenje u klupskog vozača Valtterija Bottasa i da su planovi za Estebana Ocona vezani tek od 2020. godine.

Wolff je kazao da je Ocon jedna od opcija za budućnost, dodao je kako ga smatra vrlo ambicioznim vozačem i da će mnogo toga zavisiti od 2019. godine u kojoj će se paralelno pratiti nastupi Ocona i Bottasa.

"Naravno da je Esteban opcija i jedan od faktora naše budućnosti. Imamo nekoliko opcija za njega, ali tek od 2020. godine. On je mlad i ambiciozan vozač i vjerujem da jedva čeka takvu priliku. Vidjet ćemo kako će on voziti, a kako Bottas u 2019. godini", rekao je Wolff.

Nakon takve konstatacije, uslijedilo je logično pitanje o budućnosti Bottasa u ekipi Mercedesa, a Wolff je istakao da njegove kolege i on nisu izgubili ni trunku povjerenja u ovog vozača. Što se tiče njegove uloge u Mercedesu, Wolff je rekao da razumije Bottasa i da je nekada teško prihvatiti prepuštanje pobjede timskom kolegi.

"Naravno da još uvijek vjerujemo u Bottasa i nismo izgubili trunku povjerenja u njega. On ne bi bio s nama i ne bi imao našu podršku da to nije tako. Mislim da svaki vozač želi pobjedu i poklanjanje pobjeda su situacije koje se teško prebrode. Teško je znati da će vaš klupski kolega uvijek imati veću pomoć i podršku kada je u pitanju borba za titulu, ali ipak, s druge strane, možete na to gledati kao na dodatnu motivaciju. Siguran sam da on zna sve to", završio je Wolff.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.