x

Wolff objasnio zašto je Bottas otišao iz Mercedesa u pravom trenutku

Toto Wolff vjeruje da je Valtteri Bottas otišao iz Mercedesa u pravo vrijeme, te da je sad puno sretniji kad nije pod tolikim pritiskom.

Finac je Mercedes napustio nakon pet sezona tijekom kojih nije uspio pobijediti Lewisa Hamiltona, i to u situacijama kad bi to značilo sigurno osvajanje titule. Usput je primio mnoštvo kritika jer nikad zaista nije ozbiljnije ni zaprijetio timskom kolegi.

No, renesansa mu je stigla u Alfi Romeo gdje je uz debitanta Guanyua Zhoua pokazao dobru formu i početkom godine neke izvrsne rezultate.

“Mislim da je Valtteri otišao iz ekipe u pravom trenutku. Pritisak je bio ogroman. On nije htio biti ‘wingman’.”


“Čini mi se da mu je sad u Alfi potpuno drukčija situacija, čini se sretniji nego dok je bio pod pritiskom u Mercedesu.”

Wolff je priznao da je htio Russella u tom bolidu i puno prije nego je Bottas otišao, ali nije htio to odraditi dok nije bio siguran da će Bottas imati drugo vozačko mjesto.

“Što se mene tiče, znao sam jako rano da želim Georgea u bolidu, ali nisam se htio odlučiti na taj potez dok nisam znao da će Valtteri imati osigurano mjesto.”


“Nisam se obvezao na Georgea i nisam to komunicirao prema javnosti iz poštovanja prema ljudima do kojih mi je stalo.”

“Kad je Valtteri prešao u Sauber tijekom ljetne stanke u kolovozu – onda sam otišao do Georgea i rekao mu da upada, da ga želimo umjesto Valtterija.”

“Georgeu sam objasnio da sam svjestan da je dugo čekao, te sam mu rekao da ću učiniti isto i za njega. Mislim da je shvatio.”


(F1pulsmedia)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.