x

Nije za svakog

Za cijenu servisa Bugattijevog automobila možete kupiti drugi nov automobil

Bugatti u svojoj ponudi ima tri modela, a njihove cijene se računaju u milionskim iznosima. Ko ima novca za ovakav automobil, onda mu neće smetati ni vrtoglava cijena servisa, odnosno promjene ulja.

Bugatti na tržištu nudi tri modela, a to su Veyron, Chiron i Divo. Njihova cijena se obično kreće od 1,7 do 3 miliona dolara, dok najnoviji hiperautomobil Divo, koji je rasprodan za jedan dan, košta 5,8 miliona dolara. 


Servis ovakvih automobila također nije jeftin. Veyron je najjeftiniji te košta 1,7 miliona dolara, a vlasnik za promjenu ulja mora izdvojiti između 20.000 i 25.000 dolara. Toliko košta i npr. Toyota Camry, izračunali su Amerikanci.

Direktor kompanije Royality Exotic Cars koja se specijalizirala za luksuzne automobile te se bavi i iznajmljivanjem, govoreći o promjeni ulja je naveo cijenu od 21.000 dolara. Radi se o Houstonu Costi, koji je otkrio nekoliko detalja.


"Servis Bugattijevog automobila je skup zbog ekskluzivnosti proizvoda. Samo određeni ljudi posjeduju Bugatti, a oni teže da ih imaju nekoliko. Od tako nevjerovatne mašine se očekuje da bude skupa. Samo gume trenutno koštaju oko 38.000 dolara. Mi ne iznajmljujemo Bugatti za rekreativnu vožnju, nego uglavnom za potrebe snimanja filmova, photoshootinge, sajmove i konvencije", kazao je Costa.

Promjena ulja u Bugattijevom motoru se preporučuje jednom godišnje, ali i to ovisi od toga koliko se automobil koristi.


Kako bi se ispustilo ulje iz motora, potrebno je imati dobar pristup, odnosno ukloniti određene dijelove, a taj proces traje satima.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.