x

Za operaciju vilice dala je 10.000 eura, a zamalo preminula: Iva doživjela paralizu lica, sepsu, a njega je molila za pomoć!

Pobjednica ,Zadruge" Iva Grgurić je prije nekoliko godina u Turskoj hirurški smanjila bradu i vilicu, a zbog komplikacija od ovog hirurškog zahvata umalo nije dobila sepsu i ugrozila život.

- Ona se dugo mučila sa kompleksima koje je imala zbog izrazito izbačene vilice i željela je da to riješi odlaskom kod najboljih hirurga. Po preporuci je otišla u jednu kliniku u Turskoj u Istanbulu i platila hirurški zahvat na ortognatskoj hirurgiji, gdje se ispravljaju deformiteti vilice. Tom operacijom se sijeku i kosti u predjelu zuba, a zubi su povezani sa limfama i direktno kroz krvotok može doći do prodora bakterija i upale koja izaziva infekciju, što se, nažalost, desilo i Ivi. Taj zahvat ju je koštao preko 10.000 eura - otkriva izvor upućen u Ivinu operaciju, koja je umalo nije koštala života.


- Osjećala je utrnulost u donjoj vilici, a najviše je brinula rana iz koje je curila tečnost bledunjavo žute boje za vrijeme tog postoperativnog perioda od dva mjeseca. Na pregledu kod maksilofacijalnog hirurga dobila je terapiju i jake antibiotike, a njen oporavak trajao je mjesecima. Nadutost se s vremenom povukla, a jedna strana usne joj je bila blago asimetrična. Ljekari su joj objasnili da, kao i kada vadite umnjak, postoji opasnost da povrijedite nerv koji poremeti reflekse, pa može da dođe do privremene paralize dijela face.


- Zbog hirurške intervencije koju je imala došlo je došlo je do kompresije donjeg alveolarnog nerva. To se inače veoma rijetko dešava, ali kod Ive se upravo to i dogodilo. Lice joj je bilo izdeformisano dvije nedjelje i nigdje nije izlazila iz kuće. Ožiljak od reza je u stvari napravio cijeli problem jer je došlo do upale i zgrušavanja krvi, koje je, maltene, preraslo u sepsu. Primala je injekcije kako bi se upala stabilizovala, a otok splasnuo. Bila je jako iscrpljena i uplašena. Bakterije su joj prodrle u krvi oslobodile toksine. Usljed oštećenja njene kože u predjelu vilice, postojala je opasnost da se infekcija proširi na limfe. Nije mogla da jede od bolova, pa su joj sve spremali kašasto i jela je na slamčicu. Taj period bío je pakao. Pogotovo što je platila basnoslovnu sumu, misleći da će to da joj obezbijedi sigurnosti da bar 60 odsto veću garanciju da će sve proći u najboljem redu. Na svu sreću, izvukla se mukotrpnom borbom - ispričao je izvor.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.