x

Za ove praznike poklonite sami sebi vrijeme s najdražima

Bliže nam se božićni i novogodišnji praznici, vrijeme kad se porodica okuplja i druži, kad uzmemo predah od posla i kad imamo sto mini obaveza kojima se moramo posvetiti. Pečenje kolača, kupovina poklona, porodične večere… Tradicionalne stvari koje svako odrađuje na svoj način. Provesti praznike sa porodicom i najmilijima ne znači uvijek biti kod kuće – dom nosimo sa sobom, a zajedničko vrijeme postalo je vrijedan poklon ubrzanog ritma života kakvog vodimo.

Zato smo odlučili da istražimo gdje možete provesti praznike, a da cijela porodica uživa, da probate nešto novo i da poklon bude vaše vrijeme, nova iskustva i zajedništvo.

PLANINE IZA LEĐA, MORE U OKU

Sjetili smo se Makarske, omiljene ljetne destinacije koja osim predivnih plaža ima i odličnu poziciju. Sat vremena od Splita, dva sata od Dubrovnika i bezbroj mogućnosti kako provesti dan u okolini. Ponekad je najbolje stati u sredinu, izabrati hotel koji nam odgovara i onda ići na dnevne izlete zavisno od prognoze, želje i planova. Jedan od hotela koji vam može pružiti sve što je potrebno na porodičnom odmoru je Valamar Meteor Hotel. Ove godine je renoviran, smješten na promenadi u Makarskoj, posjeduje unutrašnji bazen i wellness, puno igraonica i sadržaja za porodicu.

DNEVNI IZLETI

Ukoliko ste entuzijast i nije vam problem putovati, preporučujemo da jedan dan posjetite Dubrovnik, prošetate zidinama, popijete kafu na Stradunu i pojedete nešto fino za ručak. Dubrovnik je destinacija koja je u ovo doba godine zapravo najljepša, jer nema gužvi i stvarno možete uživati u svakom metru starog grada. Za vrijeme adventa, Dubrovnik priprema zimski festival koji će i ove godine imati bogat program pa vjerujemo da ga se isplati posjetiti. Opcija broj dva je svakako Split i nezaobilazna kafa na rivi, jer zapravo u Dalmaciji nikad nije prava zima. Prošetajte ukrašenim gradom, uživajte u vitaminu D i upijte svoju dozu Splita za kraj ove godine.

PRIRODA I DRUŠTVO

Nedaleko od Makarske, pokraj Imotskog, nalaze se Crveno i Modro jezero koji su pravi prirodni fenomeni koje vrijedi vidjeti i posjetiti. Do Modrog jezera se možete lako spustiti pješice, ali do Crvenog je to ipak malo teže pa uživajte u pogledu s improviziranih vidikovaca. Na povratku ili neki drugi dan možete posjetiti i Zadvarje, gdje se nalazi kanjon rijeke Cetine i priroda ostavlja bez daha. NP Biokovo zatvoren je za posjetitelje kroz zimu, ali uvijek možete uživati u šetnjama ispod samog parka. Od planina, u blizini je još i Omiška Dinara, a ni Mosor nije daleko. Duž cijele Makarske, uz samu morsku obalu, postoji uređena promenada koja će biti savršena za sve koji nisu preveliki entuzijasti i avanturistički orijentirani na penjanje.

ŠTA U SLUČAJU LOŠEG VREMENA

Kao što smo već rekli, ako odete u Valamar Meteor Hotel loše vrijeme će zvučati kao nagrada, jer ćete onda imati izgovor da se opustite u wellnessu, na masažama, da uživate i kupate se u unutrašnjem bazenu ili s mališanima uživate u stolnom nogometu, igraonicama, Playstation turnirima te se u potpunosti isključite od vanjskog svijeta. Opcija B je uvijek gourmet – vinarije, agroturizmi i restorani kojih podno Biokova ne nedostaje i neće vas razočarati.

Za ove praznike poklonite svojoj porodici zajedničko vrijeme, družite se i stvorite nove uspomene.

.

.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.