x

Za savršenu ljetnu njegu kože dovoljna su ova 4 koraka

Ljeto sa sobom nosi temeljnu promjenu beauty rutine, jer promjena vremena ostavlja traga na našoj koži, posebno na koži lica. Kako su teški i mnogobrojni proizvodi rezervisani za hladnije dane, našu njegu tokom ljeta svodimo na neophodni minimum.

Za adekvatnu beauty njegu, tokom toplih ljetnih dana, važno je napraviti ova 4 koraka, koja će koži dati adekvatnu zaštitu, zdrav i sjajan izgled i ujednačen ten.

1. Temeljno očistite lice

Pronađite adekvatnu pjenu/vodicu za umivanje ili gel za čišćenje lica, koji odgovara vašem tipu kože. Birajte proizvode na bazi vode, koji su nešto laganije strukture i koji će pored toga što će temeljno očistiti vašu kožu, pružiti tokom ljeta i neophodnu hidrataciju.

2. Nanesite kremu sa SPF-om

Iako smo često skeptične o nanošenju krema sa zaštitnim faktorom, neposredno prije nanošenja make up-a, upravo zbog njihove gušće i teže strukture, kao i neobičnog mirisa, kozmetička industrija je toliko uznapredovala, da na tržištu možete naći kremice sa SPF-om, koje imaju potpuno prozračnu teksturu i neutralan miris, a pored toga što će vam pružiti neophodnu zaštitu od štetnog UV zračenja, biće odlična baza za prozračni, ljetni make up.

3. Bogato nahranite kožu

Tokom ljeta licu je potrebna dodatna hidratacija, pa s vremena na vrijeme nanesite masku, bogatu hranjivim sastojcima, koja će dubinski regenerisati vašu kožu, poboljšati joj elastičnost i vratiti joj svježinu i sjaj.

4. Njegujte područje oko očiju

Posljedice umora i nedostatka vitamina posebno su vidljive na području oko očiju, kojem je potrebna posebna njega. Kako je riječ o posebno osjetljivom području na našem licu, odaberite kremu nešto laganije teksture. Aktivna njega okoloočnog područja, smanjiće vam otečene i tamne podočnjake i učiniće da tokom ljeta izgledate uvijek svježe i odmorno.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.