x

Za sutra najavljen bokserski spektakl u Skenderiji u znak sjećanja na ubijene policajce Davora i Adisa! (FOTO)

U znak sjećanja na policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su na okrutan način ubijeni 26. oktobra prošle godine na dužnosti u sarajevskom naselju Alipašino Polje, u subotu se u sarajevskoj Skenderiji organizuje bokserski spektakl "Noć boksa za Davora i Adisa", a tim povodom je danas održana press konferencija. 

Program počinje u 20 sati i sigurno će privući veliki broj ljubitelja plemenite vještine koji će uživati u borbama, ali i kupovinom ulaznica, pridonijeti da ova manifestacija bude na najvišem nivou organizovana.

O tome je više rekao član organizacionog odbora ove manifestacije Samir Radmilović.


"Bit će ovo istinski bokserski spektakl na kome će prisutni ljubitelji boksa vidjeti osam borbi, a nastupit će bokseri iz Njemačke, Turske i Bosne i Hercegovine. Sigurno da će to biti osam mečeva za pamćenje, a mnoge borbe dići će gledaoce na noge, a bokseri će biti nagrađeni salvama aplauza na otvorenoj sceni za prikazano umijeće.

Ono što želim da posebno istaknem je da će sav prihod od prodanih ulaznica biti predat porodicama tragično nastradalih policajaca, a štampano je 700 karata.


Želim da se zahvalim gradu Sarajevu na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, Ministarstvu sporta i kulture kantona Sarajevo na čelu sa Mirvadom Kurićem, te Opštini Novi Grad na čelu sa načelnikom Semirom Efendićem, bez čije podrške teško bismo mogli napraviti ovu manifestaciju", rekao je Radmilović i dodao:

"Prodaja ulaznica počela je 5. marta, koštaju 10 KM i mogu se kupiti na platou Skenderije. Koristim priliku da pozovem ljubitelje boksa iz cijele BiH da dođu, uživaju u boksu i na svoj način, kupovinom ulaznice, pomognu porodicama naših tragično nastradalih policajaca, iza kojih je ostalo troje djece i supruge", rekao je Radmilović.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.