x

Za vrijeme kućnog karantina: Beauty tretmani koje trebate isprobati već danas

Vrijeme koje sada, zbog pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, najviše provodimo u svojim domovima možemo iskoristiti i da se posvetimo sebi, odnosno svome tijelu. Sada sigurno nemate izgovor, zato vam donosimo prijedloge nekoliko kućnih tretmana sa kojima možete početi već danas… 

Piling za usne

1,5 kašika maslinovog ulja

2 kašike šećera

1 kašika meda

Pomiješajte sve sastojke, pa ih zatim nanestite na usne i utrljajte, a nakon toga isperite mlakom vodom. Usne nemojte sušiti tako da ih ponovo trljate peškirom kako se ne bi oštetile, već ih lagano osušite tapkanjem.


Kućni pedikir

Priuštite sebi tretman pedikira kod kuće. Možda neće izgledati kao iz salona, ali na taj način ćete iskoristiti vrijeme za sebe, a sa druge strane uštedjećete novac. Potrebno vam je malo tople vode u koju ćete ukapati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja i morske soli, te potopiti stopala na 10 minuta. Špatulicom ostružite zadebljalu kožu, pa stopala isperite naizmjenično toplom i hladnom vodom. Potom ih namažite masnijom kremom i obucite pamučne čarape koje ste prethodno malo zagrijali. Napravite šolju omiljenogg čaja i uživajte u čitanju ili gledanju TV-a.


Anticelulitni piling 

Većina žena muku muči sa problemom celulita, a jedino što može da ublaži ovaj problem su pilinzi i kreme sa učinkovitim sastojcima. Kofein se smatra glavnim sastojkom u suzbijanju ovog problema, a piling sa kofeinom možete lako napraviti i u svom domu.

Recept:

Pomiješajte 2 kašike kokosovog ulja i 15 kapi eteričnog ulja po izboru sa pola kašike kafe, tako da kafa bude u potpunosti natopljena uljima. Piling ne smije da bude previše vodenast, stoga, ako primijetite da je to slučaj dodajte još kafe. Smjesu nanesite na kritična područja i umasirajte u kožu. Slobodno jače pritisnite tokom masaže zbog toga što piling mora da prodre duboko u kožu i da razbije celulit. Ostavite nekoliko minuta, pa zatim isperite mlakom vodom. Piling, za najbolje rezultate, ponavljajte dva puta nedjeljno.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.