x

Zabavljanje sa najboljim prijateljem – da ili ne?

Nema ničeg komplikovanijeg od toga da postanete djevojka vašem jednom i jedinom najboljem prijatelju. To je jedan trnovit put, koji većina ljudi bez puno razmišljanja izbjegava u širokom luku, jer im je teško da se orijentišu.

Sa druge strane, prolaženje kroz ovaj trnovit put može biti zaista vrijedno ako na kraju istog pronađete najvredniji dragulj – vašu pravu ljubav.Evo razloga ZA i razloga PROTIV veze sa najboljim prijateljem…

Razlozi ZA:

#1 Možete preskočiti fazu upoznavanja

Već poznajete jedno drugo – znate njegovu omiljenu hranu, hobi, koje kućne ljubimce voli i slično. Ukratko, odlično se poznajete s obzirom na to da ste bili najbolji prijatelji nekoliko godina unazad.

Kada jednom zvanično počnete vezu sa najboljim prijateljem, možete se fokusirati na dublje razgovore. Ovo može uključiti i dugoročne ciljeve i želje koje želite da ostvarite kao par.

#2 Možete biti ono što jeste

Zato što on već zna da ste veliki obožavatelj pice, ne morate da se pretvarate da su fancy restorani vaš prvi izbor. Uvijek možete ostati kod kuće i naručiti veliku, porodičnu picu i uživati u zajedničkoj večeri uz film.

Velika je vjerovatnoća da ste najbolji prijatelji još od srednje škole, tako da vas je on već vidio i u najboljem i u najgorem svjetlu, a i zna sve vaše blamove. Upravo zbog ovoga, možete se opustiti i biti ono što zaista jeste, bez straha od osude, jer vas on poznaje i voli bez obzira na sve.

#3 On već poznaje vaše prijatelje

I obrnuto. Zbog ovoga, nema potrebe za grupnim izlascima gdje će jedno od vas (zavisi od toga čije je društvo u pitanju) samo sjediti i odgovarati na svakojaka pitanja.

Osim toga, nema razloga da se pitate hoće li ga vaši prijatelji prihvatiti (i obrnuto) s obzirom na to da ga vaši prijatelji već poštuju i vole zbog ono što on jeste.

Razlozi PROTIV:

#1 On možda zna više nego što vi želite

Previše informacija ponekad može biti mana, pre nego prednost. S obzirom na to da vas on odlično poznaje, velike su šanse da zna koliko ste partnera imali u prošlosti (i sa kojima od njih ste spavali).

On poznaje sve vaše slabosti i strahove, a dio vas će uvijek željeti da mu ih nikada niste rekli. Proganjaće vas mišljenje da ste izuzetno predvidivi i laki za “savladati”.

#2 Planiranje iznenađenja će predstavljati pravi izazov

Bila ona velika ili mala, biće vam teško da isplanirate iznenađenje, jer on vjerovatno zna i osjeća kad pokušavate da nešto sakrijete od njega.

Toliko vas dobro poznaje da će uglavnom biti u stanju da predvidi vaše reakcije i pročita vaše misli prosto gledajući u vas. To je nešto od čega ćete teško pobjeći.

Da biste ga iznenadili, na primjer, za rođendan ili godišnjicu, moraćete da uložite dosta truda, jer vjerujte, biće komplikovano. Posebno ako ste tip osobe koji voli da sprema iznenađenja za najbliže.

#3 Rizikujete uništavanje prelijepog prijateljstva

Raskidi su neizbježni, to je ono što morate prihvatiti. Tako da, ako vas dvoje ne funkcionišete kao par, znajte da će vaše prijateljstvo biti stavljeno na test.

U zavisnosti od toga šta je uzrok vašeg raskida, možete odlučiti da ste bolji kao prijatelji ili ćete postati potpuni stranci.

Ukoliko bude ovo prvo, onda je dobro. Ali ako je ovo drugo, znajte da se stvari dešavaju sa razlogom i da morate pronaći nabolji način da se izborite sa ishodom.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.