x

Zadavio sam djevojku jer me je zarazila koronom: Policija zatekla stravičan prizor, a onda su stigli rezultati testa!

Stravično ubistvo potresa Italiju, evropsku državu najteže pogođenu epidemijom virusa korona. Doktorka Lorena Kvaranta (27) pronađena je zadavljena, a policiju je o smrti obavijestio njen dečko, Antonio De Pace koji je navodno nazvao policiju i rekao: 'Ubio sam je jer me je zarazila virusom korona', prenose britanski mediji.

Kada je policija stigla u njihov stan pronašla je djevojku mrtvu, a De Pace je sjedio na podu sa prerezanim venama na rukama.

Tužilaštvo otkriva da su medicinski tehničar De Pace i Kvaranta, prema preliminarnim testovima, bili negativni na virus korona i nazvali njegove tvrdnje 'glupostima', navodi italijanska novinska agencija Adnkronos.


Kvaranta i De Pace radili su zajedno u bolnici u Mesini na Siciliji gdje su sa ostalim kolegama vodili svakodnevnu bitku sa epidemijom.

De Pacea su odmah odvezli u bolnicu, gdje su mu njegove kolege spasle život. Nekoliko dana prije smrti Kvaranta je na Fejsbuku pisala o izazovima sa kojima se susreće kao medicinska radnica u Italiji.


- Sada više nego ikada moramo da pokažemo odgovornost i želju za životom. Morate iskazati poštovanje prema sebi, vašoj porodici i zemlji, napisala je.


De Pace je nedavno na Fejsbuku odao počast svojoj djevojci napisavši kako je ponosan na nju i čestitao joj na sticanju ljekarske diplome.

- Nastavi da slijediš svoje snove, uvijek živi život kakav si zamišljala. Bravo. Čestitke na briljantnoj diplomi - napisao je prije samo desetak dana Antonio.


Broj smrtnih slučajeva u Italiji narastao je za više od 700 u srijedu, dok je jedan od visokih zvaničnika rekao da ljudi sve teže podnose socijalne restrikcije.

Agencija za civilnu zaštitu objavila je da je novih 727 smrtnih slučajeva povezano s Kovidom-19, a da je ukupan broj dosadašnjih smrtnih slučajeva skočio na 13.155, što je najveća brojka u svetu.

Ukupan broj zaraženih, uključujući i one koji su se oporavili ili umrli, iznosi 110.574, što je dnevni porast od 4,5 posto, dok je u utorak porast iznosio 4 posto.

.

.

.

.

.

(jutarnji.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.