x

Zanimljive činjenice o preljubi: Ko i kada najčešće vara

Muškarci kažu da je afera poboljšala njihove brakove, a 81 posto ih je reklo da je varanje dobro za njih u odnosu na 72 posto žena.

Dvije trećine ljubavnika kaže da imaju sretnu vezu, uprkos tome što varaju svoje partnere. Samo 33 posto onih koji su u vezi i varaju svog partnera su rekli da su u nesretnoj vezi.

Studija sa 2.000 ljubavnika otkrila je da žene češće kažu da su još u sretnom braku – 71 posto, u poređenju sa 63 posto muškaraca.

Muškarci kažu da je afera poboljšala njihove brakove, a 81 posto ih je reklo da je varanje dobro za njih u odnosu na 72 posto žena.


Istraživanje je također pokazalo da, uprkos priznanju da varaju svog partnera, 94 posto bi bilo bijesno kada bi otkrilo da isto to radi i njihov partner.

U jednom od prethodnih istraživanja koje je sprovedeno nad 900 ispitanika ova stranica je došla do zanimljivih podataka o varanju. Neki od ispitanika koji varaju svoje partnere imali su ljubavnike i u trenutku sklapanja braka – dok su stajali pred oltarom. Većinom su to muškarci, u čak 64 posto slučajeva.

Rezultati istraživanja su onda pokazali i sljedeće iznenađujuće podatke:


– 8 posto ljudi je imalo ljubavnika/ljubavnicu u trenutku sklapanja braka,

– 55 posto je priznalo da im je podjednako stalo i do partnera i do ljubavnika/ljubavnice, pa su nastavili obje veze,

– 27 posto nastavilo se viđati s ljubavnikom/ljubavnicom godinu dana nakon što su ušli u brak,

– 23 posto preljubnika prekinulo je vezu s ljubavnikom/ljubavnicom prije sklapanja braka jer su strahovali kako će im partner saznati za aferu,

– 5 posto je aferu nastavilo duže vrijeme (neki čak duže i od pet godina).


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.