x

radila bez dana radnog staža

Žarko nam nije izjavio saučešće kada je mama poginula: Kćerka organizatorke "Kuće od srca" iznijela sve detalje!

Organizatorka emisije "Kuća od srca" Jasnima Mihajlović poginula je 16. aprila u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali u Lađevcima kod Kraljeva, kada se kombi u kome se nalazila ekipa spomenutog TV serijala sudario sa kamionom.

Prošlo je nešto više od mjesec dana od tragične nesreće, a sada se oglasila Jasminina kćerka, Aleksandra Somerlehner koja je istakla da u trenutku smrti njena majka navodno nije bila prijavljena kao radnik produkcijske kuće. Ona je dodala i da je Žarko Lazić pokušavao da utiče na porodicu kako ne bi pokrenuli tužbu protiv njega.


"Mama je radila kod Žarka dvije i po godine i sve vrijeme je bila bez dana radnog staža.U medijima se pojavljivala priča da je radila kao volonter, ali ni taj papir nigdje nikad nije potpisala. Ona je čak uzela stan preko puta firme da bi јој bila bliža i da ne bi gubila vrijeme na dolazak do posla, toliko je bila tome posvećena. Taj stan je, naravno, plaćala 220 eura, i to od svoje plate, koja je u početku iznosila 50.000 dinara, da bi joj kasnije podigao na 60.000. Platu je dobijala neredovno, često iz dva-tri puta, rijetko odjednom. U posljednje vrijeme bila je pod velikim pritiskom jer je non-stop bila na točkovima. Često je bila sama na terenu, a Žarko je dolazio samo kad je snimanje da bi se pojavio pred kamerama. Preko 80 odsto posla obavljala je moja mama, dok su se on i Denija (Lazićeva saradnica i djevojka, prim. aut.) zezali u kancelariji, častili i odgovorili na poneki mejl, rekla je Aleksandra i dodala šta je još bilo sporno:


"Mama nije imala nikakvo osiguranje od potencijalne povrede na poslu. Ni njegova vozila ga nemaju, kao što ga nije imao ni kamion u kome je bila moja majka kad je poginula. Uz to, bio je neispravan za vožnju, što će utvrditi vještaci na suđenju. Što je najgore, Žarko je nudio maminom zetu da mu proda taj kamion i sjećam se da mu je ona tada rekla da ga ne kupuje jer je skroz neispravan".

Ona je istakla da je Žarko platio troškove sahrane, a da porodici na sahrani nije izjavi saučešće.


"Pristao je da plati troškove sahrane, ali samo je kupio sanduk i krst, koje je platio 60.000 dinara, baš kolika je bila plata moje majke koju nije dobila za taj njen posljednji mjesec. Na sahranu je došao s kolegama. Svi su nam redom izjavili saučešće, samo Žarko nije. Ja sam vidjela da je htio da priđe, ali vratio se, a kasnije mi je prišao i rekao da je odlučio da je bolje da ne prilazi. Plašio se, pretpostavljam, da ne izbije neki skandal jer su ga svi, kako mi je rekao, gledali poprijeko i s ljutnjom. Ja to nisam vidjela, a i ne znam zašto bi ga neko tako gledao kada smo cijelu priču znale samo sestra i ja i niko više", ispričala je Aleksandra i dodala da je Lazić poslije toga promijenio ponašanje.


"Poslije toga je zvao dva,tri puta dnevno da pita kako smo i da li nam nešto treba. Napravio je spomenik pored puta gdje je mama poginula i sve je radio samo da bismo ćutale i ne bismo podnijeli tužbu. Ja se vraćam u oktobru u Srbiju i onda ćemo vidjeti šta da radimo", rekla je između ostalog Aleksandra.

.

.

.

Izvor: Objektiv.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.