x

Zašto je važno da u svoju beauty rutinu uvrstite arganovo ulje?

Vijekovima unazad berberske žene iz Maroka koristile su ulje arganovog drveta da bi održale kožu zdravom i mladom. Ovo gusto ulje zlatne boje zbog fantastičnih sastojaka nazivaju i eliksirom mladosti.

Arganovo ulje sadrži antioksidanse, vitamin E i esencijalne masne kiseline. Ova namirnica odlično štiti i hrani kožu.

#1 Hidrantnost

Arganovo ulje će hidrirati i najsuvlju kožu. Osim toga, ono će je i zaštititi od slobodnih radikala i drugih štetnih efekata iz spoljašnje sredine. Naravno, važno je da pronađete 100 odsto čisto arganovo ulje.

#2 Dodatno ne masti kožu

Ovo ulje mogu koristiti osobe sa masnom i kombinovanom kožom jer arganovo ulje kontroliše produkciju ulja. Ako vašoj koži ne pružate nimalo ulja, možete izazvati kontra efekat jer onda se može javiti pretjerana proizvodnja ulja. U suprotnom, ako vaša koža dobija dovoljnu količinu ulja, ona će balansirati prirodnu proizvodnju.

#3 Ne začepljava pore

Mnogo osoba se plaši da apliciraju ulje na lice baš zbog mašćenja i začepljavanja pora, ali to je pogrešno. Kao što smo rekli, arganovo ulje balansira prirodnu proizvodnju ulja, a samim tim pomaže u borbi sa aknama i sitnim nesavršenostima. Osim toga, ovo ulje je posebno nježno i mogu ga koristiti ljudi koji boluju od ekcema, psorijaze ili crvenila.

#4 Sprečava starenje kože

Osim svih nabrojanih prednosti, arganovo ulje može se koristiti kao anti-age serum. Ovo hranljivo ulje posjeduje bogat sadržaj antioksidanasa, tako da odlično štiti elastičnost vaše kože.

#5 Može se koristiti danju i noću

Arganovo ulje je dovoljno lagano i nježno tako da ga možete koristiti za dnevnu hidrataciju kože, ali i kao tretman za večernju njegu lica.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.