x

Zašto na porođaj treba ići bez laka na noktima?

Ovo je čest savjet doktora kada se žena približi porođaju. "Skinite lak sa noktiju na dan porođaja", naizgled vrlo nejasan i donekle "nebitan" savjet, a nerijetko je od ključnog značaja za sam porođajni proces!

Važnost noktiju bez bilo kakve boje je u bezbjednosti žene i njenom zdravstvenom stanju. Medicinsko osobe preko vaših noktiju mogu primjetiti kada je u pitanju promjena u zdravstvenom stanju ili simptomi nekog ozbiljnijeg zdravstvenog problema.


Šta pokazuju nokti na porođaju?

Kada su nokti porodilje bezbojni i ružičasti, sve je u redu. Međutim, ako dođe do promjene u boji pa nokti postanu bijeli ili modri, to je pokazatelj nedostatka kiseonika u organizmu, što je vrlo opasno tokom porođaja.

Zbog toga, i ako vam niko od medicinskog osoblja ne skrene pažnju da dođete na porođaj bez laka za nokte, ili ako vas porođaj iznenadi, važno je da ovo imate u glavi i da pred očekivani porođaj zaboravite na lakiranje.


Šta se još može vidjeti na noktima?

Izgled noktiju odaje stanje vašeg organizma i bolje nego što mislite. Meki, krti i lomljivi nokti pokazuju da u vašem organizmu nedostaje gvožđe, cink, ali i vitamini B, A i C.


(NovostiMagazin)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.