x

NE SAVJETUJE SVIMA ISTO

Zašto pristati na prosidbu plastičnim prstenom nakon desetodnevne veze

Prije 15 godina, kada ljubavi i prijateljstva nisu nastajali kroz "klik", Arianna Menon upoznala je svog muža Stevea na bazenu. Nakon deset dana veze vjerili su se i nedugo nakon toga "stali na ludi kamen". Cijelu priču ispričala je za HuffPost, dodajući usput savjete za druge parove.

Priča počinje na sunčano augustovsko poslijepodne koje je provodila na bazenu s prijateljima. Pri dolasku je primijetila tamnoputog Stevea koji je na bazen došao s nekoliko svojih prijatelja.

"Nismo se upoznali taj dan, nego sedmicu kasnije, na sličnom druženju. Sjedila sam pored bazena kada je izronio i nasmiješio mi se. Znala sam da moram razgovarati s njim. Skupila sam hrabrost i prišla mu te ga upitala da li želi pivo", prisjeća se Arianna.

Dodaje kako se to desilo prije tačno 15 godina te kako od tada nisu proveli nijedan dan razdvojeno. Njihovi počeci nalikuju ljubavnim filmovima koji bi se mogli emitirati na velikim platnima, ističe Arianna. Šetali su držeći se za ruke, smijali se i razgovarali. Njegovim motociklom vozili bi se kroz brda Hollywooda i provodili noći i dane družeći se s porodicom i prijateljima. Svi su smatrali da su oni savršen par.

"Gledali smo 'Casablancu' kada je odjednom kleknuo ispred mene i pokazao mi plastični prsten. Nije imao vremena da kupi pravi, ali me nije bilo briga. Odmah sam pristala. Stalno smo jedno drugo pitali 'Gdje si bio/la cijeli moj život?'", nastavlja.

S obzirom na to da su živjeli u Hollywoodu, njihova iznenadna vjeridba nije iznenadila nikoga od njihovih poznanika, prijatelja i porodice. Svi su bili sretni zbog njihove odluke i maksimalno su ih podržali. Njih dvoje su se naposljetku vjenčali za Noć vještica u Las Vegasu, gdje im je matičar bio odjeven kao Elvis Presley. Tada su bili u društvu najbližih prijatelja te ističu kako vjenčanje nije moglo proći bolje. 

Nakon 13 godina braka dobili su prvog sina Theodora, a samo nekoliko godina prije toga kupili su prvi stan. Njih dvoje kažu kako, kao i svaki par, prolaze kroz neke svađe i nerazumijevanja, ali kako je na kraju dana u kući mnogo ljubavi zbog koje se svaki problem riješi u kratkom periodu.

"Često nas pitaju kako se sve to uspjelo poklopiti na tako dobar način i kako smo mi opstali zajedno. Istina je da ni nama nije jasno. I ne savjetujemo svima da na isti način započinju brak, jer ga ni mi nismo planirali ovako kako se dogodio. Mislim da ne postoji magična formula za pronalazak prave ljubavi, ali da postoje stvari koje se mogu uraditi kako bi se održala snaga veze i kako bi ljubav nastavila da živi", kaže Arianna.

Priču zaključuje govoreći kako njih dvoje čak i sada imaju svoje hobije i vrijeme koje provode zajedno i odvojeno. Sve to im pomaže da bolje upoznaju sami sebe kako bi bili bolji u paru.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.