x

Zašto su priče za bebe korisne?

Priče za bebe su vrlo važne u djetinjstvu svakog djeteta i igraju vitalnu ulogu u rastu i razvoju beba. Knjige koje čitaju i likovi koje upoznaju mogu postati poput prijatelja.

Zašto su priče za bebe korisne?

Priče su izvrstan način za uvođenje novih riječi i ideja u dječji jezik. Isto tako mogu pomoći djeci da nauče o konceptima kao što su oblik, veličina, prostor i boja, gore-dolje, iznutra i izvana, brojevima i nazivima objekata.

Također mogu naučiti djecu o svakodnevnim zadacima, kao što su kako oprati zube, pospremanje papučica itd.


A ono što je tako sjajno u učenju kroz priče je da se proces odvija na prirodan način. Uopće nije uključeno podučavanje, već uče iz jednostavnog čitanja priče.

Priče pomažu u razvoju dječje mašte uvođenjem novih ideja u njihov svijet – ideja o fantastičnim svjetovima, drugim planetima, različitim vremenskim točkama i izmišljenim likovima. To će potaknuti djecu da shvate da mogu i trebaju zamisliti što god žele.


Ljepota priča je u tome što mogu biti super realistične ili nevjerojatno izmišljene i fantastične.

Kada djeca čitaju priče koje sadrže osjećaje, to im može pomoći da razumiju i prihvate vlastite osjećaje. Pomaže im da shvate da postoje i druga djeca koja se osjećaju isto i da nisu sama. To pomaže djetetu da shvati da su osjećaji normalni i da ih treba izraziti. Kao što možete vidjeti, dječje priče važne su iz više razloga i čine vitalni dio procesa rasta.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.