x

Zašto vas suprug pokušava spriječiti da se zaposlite

Nekima smeta i prozirna elegantna bluza supruge prije izlaska, pa čak ih natjeraju i da skinu šminku.

Pojava ljubomore kod muža je prilično česta. On može biti sumnjičav prema porodičnim prijateljima, pa čak i komšijama. Nekim muškarcima smeta i prozirna elegantna bluza supruge prije izlaska, pa čak ih natjeraju i da skinu šminku.

Udarac na ponos

Ima i muževa koji su ljubomorni na svoje supruge zbog posla. Čim se žena počne baviti poslom, njen muž odmah ima razloge da bude ljut, nervozan i ljubomoran. Razlozi za mušku ljubomoru su jednostavni.

Jedan od prvih je sumnja u sebe i manjak samopouzdanja. Ako je ljubomoran na svoju ženu zbog posla, muškarac na taj način pokušava prikriti svoje nisko samopoštovanje. Zaista, u ovom slučaju, uloga hranitelja porodice glatko prelazi s muških na ženska ramena. A ovo je udarac na ponos i status svemoćne glave porodice.

Muž vjeruje da je posao najlakši način da ga žena prevari. Iako su zapravo ljubomorni muževi najviše skloni preljubi. Ako je muž ljubomoran na činjenicu da mu supruga radi, to može ukazivati na njegovu ranjivost, ali i strahove.


Gubi autoritet

Praveći skandale, muškarac pokušava iza maske muškosti sakriti strah da će uspješna žena jednostavno napustiti njegov utjecaj i postati samostalnija. Dakle, on će za nju prestati biti autoritet.

Šta žena treba uraditi ako je njen muž ljubomoran što ona radi? Prvo analizirajte trenutnu situaciju. Važno je shvatiti da li vaš muškarac pokušava manipulirati vama kada vam zamjera da ste loša žena i majka, jer previše vremena i truda trošite na posao.

Ako se pokaže da je riječ o manipulaciji, pokušajte nježno i odlučno zaustaviti takvo ponašanje.


Pokušajte razgovarati

Zapamtite da vas niko ne može natjerati da radite samo kućne poslove i da se fokusirate samo na svoju porodicu, djecu i muža. Imate pravo na samorazvoj. U svakom slučaju, pokušajte razgovarati i dati svoje razloge zašto vam je potreban posao.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.