x

ZATRPAĆE NAS SNIJEG! METEOROLOZI IZDALI NOVO UPOZORENJE: Stiže nam i olujni vjetar! ZIMA ZADAJE POSLJEDNJI UDARAC!

Kako su meteorolozi najavili,  stiže prava polarna zima! Iako smo u januaru uživali u proljetnim temperaturama, zima je pred sam kraj odlučila da pokaže prave zube.

Naime, sve do 10. marta očekuje nas ledeni talas, uz dosta snijega i jutranje mrazeve. RHMZS izdao je danas dva upozorenja, jedan koji se odnosi na velike snježne padavine, a drugi na olujni vetar.

"U naredna 72 časa na području Timočke Krajine snijeg i stvaranje snježnog pokrivača ukupne visine od 30 do 40 cm, lokalno i više. U oblasti Homolja jak vjetar i stvaranje snježnih nanosa. U petak slabljenje padavina.

Do petka u košavskom području jak i olujni istočni i jugoistočni vjetar sa najjačim udarima danas i sutra na jugu Banata (preko 24 m/s)", navodi se na sajtu RHMZS.

U nekim dijelovima Srbije jutros padaju slaba kiša ili snijeg, snijeg pada i u Beogradu, temperature su oko nule, pa je u vožnji potreban dodatni oprez, saopštio je Auto moto savez Srbije.

I pored maksimalne angažovanosti dežurnih putara i neprekidan rad zimskih službi, saobraćaj je usporen i otežan u nekim predjelima zbog vremenskih prilika i snijega na kolovozu, kojeg u nižim predjelima ima do 5, a u višim i do 10 cm. 

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Više padavina očekuje se u planinskim predjelima i na istoku gdje će doći do daljeg povećanja visine snježnog pokrivača.

Vjetar umjeren i jak istočni i jugoistočni, u Pomoravlju i južnom Banatu sa udarima olujne jačine. U petak i subotu biće uglavnom suho, a zatim do kraja perioda osjetno hladnije, sa jakim sjevernim vjetrom i snijegom mjestimično.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.