x

Perez najveći gubitnik

Završen haos u Bahreinu: Hamiltonovu pobjedu obilježila eksplozija bolida Haasa

Lewis Hamilton slavio je danas na utrci za Veliku nagradu Bahreina koju je obilježio veliki incident Romaina Grosjeana.

Naime, već u prvom krugu nakon starta Grosjean se bolidom zabio u ogradu pored staze nakon čega je bolid Haasa eksplodirao. Utrka je odmah prekinuta, a na svu sreću ubrzo je potvrđeno da se Grosjean uspio izvući iz bolida i prošao je s lakšim povredama.

Prekid trke trajao je skoro dva sata, a kada je utrka nastavljena već nakon dva kruga ponovo prekid. Ovaj put se na stazi prevrnuo Lance Stroll nakon kontakta s Kvyatom, no ovaj put nije bilo toliko drame.


Ubrzo nakon toga je utrka nastavljena, a Hamilton je uspio da sačuva svoju prednost. Max Verstappen je pokušavao tokom cijele utrke da se nekako približi, ali to nije uspio.

I kada se činilo da je sve gotovo ponovo haos. Sergiju Perezu koji je bio treći otkazao je bolid, a on se parkirao pored staze zbog čega je tri kruga pred kraj na stazu moralo sigurnosno vozilo.


Tako je utrka i završena, a novu pobjedu odnio je Hamilton. Verstappen je bio drugi, a njegov timski kolega Albon na trećem mjestu. Gubitnik dana je sigurno Perez koji je ponovo ostao bez pobjedničkog postolja.

Četvrti je bio Norris, a peti Sainz, dok je na šestoj poziciji završio sjajni Pierre Gasly. Iza njega su bili Ricciardo, Bottas, Ocon i Leclerc koji su došli do bodova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.