x

Zenica

Završen Međunarodni atletski miting Zenica 2023.! (Foto)

Međunarodni atletski miting Zenica 2023, četrnaesti po redu okupio je oko 130 atletičarki i atletičara. Iako su bili najavljeni kao glavne zvijezde mitinga, zbog povrede nisu nastupili olimpijci Amel Tuka i Mesud Pezer.

„Više sam nego zadovoljan kvalitetom i kvantitetom. Puno dobrih vrhunskih sportista je nastupilo ovdje. Ova publika koja voli atletiku mogla je da uživa u ovom prelijepom ambijentu“, izjavio je Aziz Kevelj, direktor mitinga.

Među brojnim rezultatima vrijedi pomenuti disciplinu disk u kojoj je prvo mjesto hicem 64.29 m ostvario rumunski predstavnik Aleksandar Fircfirica. U najzanimljivijoj disciplini bacanje kugle sa hicem od 21 metra i 50 centimetara pobjedu je odnio Filip Mihaljević iz Hrvatske što je ujedno i najbolji rezultat ovogodišnjeg mitinga. Predstavnici Bosne i Hercegovine također su ostvarili vrijedne rezultate, dok je bh. rekorder Zeničanin Dejan Mileusnić sa hicem od 74 metra i 73 centimetra u veoma jakoj konkurenciji ostvario je pobjedu u disciplini koplje.

„Imam evropske igre krajem ovog mjeseca u Poljskoj. Poslije toga ide Balkanijada i nadam se da ću se kvalifikovati za Svjetsko prvenstvo. Treba mi nekoliko takmičenja preko 80 metara da se kvalifikujem i da ispunim normu za Svjetsko prvenstvo“, izjavio je Dejan Mileusnić, bh. bacač koplja.

U trci na 800 m pobijedio je Abedin Mujezinović sa vremenom 1.49,88 sekundi. Atletski klub Zenica još jednom se potvrdio kao dobar domaćin i organizator najkvalitetnije atletske manifestacije u BiH.

„Ono što je za nas interesantno je da postignemo kvalitet koji nadmašuje ove prostore, odnosno koji se približava evropskim standardima. Naravno ono što je krem našeg svakog mitinga je kugla. Mi sada vidimo dva kolosa koji su osvajači svjetskih i evropskih medalja i koji se bore u Zenici da izbore prvo mjesto“, kazao je Suad Kaknjo, predsjednik Organizacionog odbora mitinga.

.

.

.

.

.

.

.

.


Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.