x

Završeno prvenstvo BiH: Naslov prvaka, viceprvaka i 14 medalja stižu u Mostar

Ovog vikenda održano je Ljetno državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju. U konkurenciji 21 kluba nastupilo je 348 plivača, a njih 17 branilo je boje Plivačkog kluba “Velež”.

Naš Klub je osvojio ukupno 14 medalja, ostvaren je jedan naslov prvaka Bosne i Hercegovine te jedan viceprvaka. Predstavnici Veleža su bili Benjamin Muratović, Sarrah Nuspahić, Mia Ćorić, Bakir Bajgorić, Lana Janković, Danin Bećirović, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Ali Salčin, Omar Dušić, Timam Ramić, Džana Bajgorić, Džana Žmiro, Daris Ćumurija i Danja Alikalfić.

Odličan nastup imala je Sarrah Nuspahić (2004) koja je osvojila jednu zlatnu i dvije bronzane medalje. Titulom prvakinje Bosne i Hercegovine okitila se u disciplini 200 metara leđno. U disciplini 50 metara leđno je bila treća kao i na 4×100 metara štafetnoj mješovito trci.

Jedna srebrna i jedna bronzana medalja je rezime nastupa Adnana Žmire (2006). Srebrnu medalju i naslov viceprvaka Bosne i Hercegovine osvojio je na 4×50 metara mješovito štafetnoj trci, a treći je bio na 100 metara delfin.

Danis Alikalfić (2006) je ostvario jedan plasman na drugo i jedan plasman na treće mjesto. Drugi i viceprvak Bosne i Hercegovine je bio na 4×50 metara mješovito štafetnoj trci. Bronzanu medalju je osvojio u disciplini 100 metara leđno.

Titulom viceprvaka okitili su se i Bakir Bajgorić (2005) i Timam Ramić (2006), obojica u 4×50 metara mješovito štafetnoj trci.

Mia Ćorić (2004) je osvojila dvije bronzane medalje. Treća je bila u disciplini 100 metara delfin i u 4×100 metara mješovito štafetnoj trci.

Ena Maksumić (2006) je dva puta bila treća. Bronzane medalje je osvojila na 200 metara prsno i u 4×100 metara štafetnoj trci.

Lana Janković (2006) je osvojila bronzanu medalju u 4×100 metara štafetnoj trci.

Ostali plivači su otplivali jako dobre trke, popravili svoja vremena i u odličnom svjetlu predstavili sebe i svoj Klub. PK Velež nastavlja sa trenažnim procesom i pripremama za naredna takmičenja.

Bravo!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.