x

Slovenci među kandidatima

Završnica Eurolige možda i u Ljubljani

Nakon što je prvi čovjek Eurolige Jordi Bertomeu poručio kako će sama završnica ovog takmičenja biti održana u samo jednom gradu, pojavljuju se brojne špekulacije o tome koji će to grad biti.

Prije svega treba reći kako sami nastavak košarkaške Eurolige još uvijek nije zvanično odobren i postoji naravno mogućnost da će takmičenje biti prekinuto.

Ipak, čelni ljudi lige čine sve kako do toga ne bi došlo i najvjerovatnija opcija je odigravanje Final Eight turnira u samo jednom evropskom gradu.

Bertomeu je kazao kako će kriteriji za odabir grada biti prije svega situacija s koronavirusom. Dakle, onaj grad ili zemlja koja se najbolje bori protiv ovog virusa bit će u prednosti za organizaciju turnira.

Za sada se Beograd istakao kao kandidat, a vlasti Srbije su tim povodom već dale pismenu garanciju Euroligi da će svi učesnici turnira moći ući u Republiku Srbiju. Tim pismom glavni grad susjedne nam zemlje zvanično se kandidirao za organizaciju same završnice Eurolige.

Ipak, kako piše slovenski Dnevnik, protukandidat trebala bi biti i Ljubljana koja bi završnicu organizovala u Areni Stožice.

Jedna od glavnih uzdanica Ljubljane je činjenica kako se grad itekako dobro nosi s pandemijom Covid 19.

Inače, osim pomenutih gradova u igri su još i Atina te Kaunas.

Završnica bi se trebala igrati od 4. do 26. jula.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.