x

upozorenje

Zbog jakih udara vjetra u jugoistočnoj Bosni te u Hercegovini na snazi meteoalarm, upozorava se na oprez!

Zbog jakih udara vjetra za područje jugoistočne Bosne, te u Hercegovini na snazi je meteoalarm pa se stanovništvo upozorava na oprez.

Tako se na području fočanske regije očekuju udari jakog jugozapadnog vetra sa brzinom većom od 50 kilometara na sat.

Na mostarskom području očekuju se udari vjetra između 40 i 55 kilometara na sat. Istovremeno na ovom području se prognoziraju i padavine čija će količina iznositi između 20 i 40 litara po metru kvadratnom.


I na trebinjskom području očekuje se jak jugozapadni vetar sa udarima između 40 i 50 kilometara na sat. Na ovom području očekuju se i padavine čija će količina iznositi između 30 i 40 milimetara tokom predstojeća 24 sata.

"Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar. Istovremeno na područjima gdje se očekuju padavine budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode", poručuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


U Bosni i Hercegovini preovladava oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka u sedam sati iznosile su Bjelašnica 1, Gradačac 3, Bihać i Prijedor 4, Ivan-sedlo i Sokolac 6, Sanski Most 7, Banja Luka i Zenica 8, Bugojno, Doboj i Livno 9, Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 10, Mostar i Trebinje 12, Srebrenica 13 i Neum 14 stepeni Celzijusa.


Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 933 hPa, za 11 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 12 stepeni Celzijusa.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.