x

Jaka kiša pravi probleme

Zbog ogromnih padavina dramatično stanje u Tesliću! (Foto)

Danas je za sjeveroistok i sjever te dijelom istok i središnji dio Bosne i Hercegovine najavljena obilna kiša koja je već počela praviti probleme. Poplavljeni su putevi i dvorišta u nekoliko mjesta na sjeveru, no do sada nije prijavljeno da je voda ušla u objekte.

Čini se da je situacija trenutno najgora u Tesliću gdje se izlila rijeka Brezna te je blokiran magistralni put Banja Luka - Teslić, kod skretanja za naselje Jasenova.

Na tom mjestu se voda izlila na cestu, a na snimcima Teslićkih novina vidi se da bujica nosi sve pred sobom i da je situacija prilično alarmantna.


Foto: Teslićke novine

Na putu Blatnica - Teslić, u mjestu Slatina je također došlo do probijanja vode na put.


Agencija za vodno područje rijeke Save je ranije danas upozorila na moguće bujične poplave u slivovima Krivaje, Spreče, Usore, Tinje, Une i Sane. Odnosno, na području općina u Zeničko-dobojskom kantonu, Tuzlanskom i Unsko-sanskom kantonu.


Kako su saopćili, prognozira se rast vodostaja usljed novih padavina na srednjem i donjem dijelu sliva Bosne u periodu od danas do 2. juna. Kao posebno vanredno hidrološko stanje u sljedeća tri dana istakli su srednji i donji dio sliva Bosne te sliv Une i Sane, a upozorava se i na to da će obilne padavine u kontinuitetu pogoditi ove dijelove BiH.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.