x

Zbogom ispucalim vrhovima: Lijepa kosa i bez šišanja

Ispucali vrhovi teže pogađaju suhu kosu pa ako spadate u ove “sretnike” možda je vrijeme da podebljate hidrataciju u svojoj beauty rutini.

Ispucali vrhovi najgora su noćna mora svakoga ko želi puštati kosu, jer je ono što neophodno slijedi upravo suprotno od primarnog cilja. Istina je da je šišanje najbolje rješenje za ispucale vrhove, ali postoji još nekoliko načina koji će vam pomoći u prevenciji ove nepoželjne pojave.

Pravilna njega spriječit će pojavljivanje ispucalih vrhova i može drastično produžiti rok do sljedećeg obaveznog šišanja. Osim ako ste u velikoj žurbi nemojte sušiti kosu fenom, već pustite da se sama osuši. Ako ipak svoju kosu izlažete visokim temperaturama, bilo fenom ili peglom i figarom, obavezno nanesite preparat koji štiti od vrućine, izbor je zaista velik i ovakvi proizvodi dostupni su u svakoj radnji s kozmetikom.


Ispucali vrhovi teže pogađaju suhu kosu pa ako spadate u ove “sretnike” možda je vrijeme da podebljate hidrataciju u svojoj beauty rutini. Hranjivu masku stavljajte na kosu barem jednom sedmično, a nakon pranja bilo bi dobro na mokru kosu nanijeti i nekoliko kapi nekog njegujućeg ulja, primjerice arganovog.


Neki stručnjaci savjetuju i da kosu pročešljate dok je na njoj regenerator ili maska kako biste spriječili pucanje vlasi.

Primjenom ovih trikova sigurno ćete biti korak bliže njegovanoj i dugoj kosi o kojoj sanjate, zato ih odmah uvrstite u svoju beauty rutinu.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.